Nanne strippar i Allsång på Skansen – för att hylla glada Lill-Babs

Nanne Grönvall hyllar Lill-Babs

När Barbro ”Lill-Babs” Svensson gick bort i april lämnade hon tusentals människor i sorg. Under sin livstid hann hon sätta stora spår, både i musikvärlden och i folks hjärtan. Därför var det inte mer än rätt att gårdagens Allsång på Skansen-avsnitt ägnade en hyllning åt henne.

Medley av Lill-Babs låtar

Mitt i programmet tog Sanna Nielsen ton och framförde en Lill-Babs låt med felfri stämma. Därefter fyllde flera artister i, och det hela eskalerade till ett spralligt och härligt medley av Barbros låtar.

Foto: SVT

Men mest omtalat blev artisten Nanne Grönvalls insats, då hon minst sagt bjöd på sig själv. Nanne gled in på scenen i ett badlakan som täckte kroppen, medan hon sjöng på Itsy Bitsy. Plötsligt tappar hon handduken och visar sig i bikini på scenen, 56 år gammal.
– Jag ville få fram humor också. Lill-Babs är ju väldigt mycket humor och skratt och glädje, men hon står även för allas lika värde och att du duger som du är, oavsett ålder eller utseende. Det finns någon känsla av att äldre kvinnor inte ska visa sig. Så det var dags nu. Det här var rätt tillfälle att göra ett statement. Det här var Lill-Babs: Att vi alla duger som vi är, säger hon.

Här kan du se hela gårdagens avsnitt av Allsång på Skansen.

Foto: DRAGO PRVULOVIC / TT
Det här kallar jag att bjuda på sig själv. Dela gärna för att sätta ett leende på andras läppar. 
Exit mobile version