Nanne Grönvalls viktiga uppmaning efter läkarnas besked – tvingades uppsöka akutvård

Varje år ger många svenska blod för att kunna rädda andra utsatta människors liv.

När folkkära artisten skulle göra ett vanligt blodprov fick hon ett oväntat besked.

Nu uppmanar hon alla som kan att gå och ge blod.

”JAG VILL HYLLA ALLA BLODGIVARE! Tack för att ni finns!”, skriver hon på Instagram.

Sjukvårdspersonal har fått kämpa hårt under lång tid, sedan pandemin slog till.

Ännu är faran långt ifrån över, och de som fortfarande arbetar med att hjälpa sjuka covidpatienter, är det ännu en svår tid.

På sin Instagram uppmanar nu folkkära artisten Nanne Grönvall att fler borde ge blod i dessa tider.

Artisten skriver att hon själv har för lågt blodtryck, så hon kan inte donera blod – därför är det så viktigt att de som kan och vill ska göra det.

”JAG VILL HYLLA ALLA BLODGIVARE! Tack för att ni finns!
Något vi sällan pratar om – alla blodgivarna som varje dag räddar liv genom att åka och ge blod, dessutom utan någon ekonomisk ersättning. En fika, en macka och ibland ett litet presentkort. Tänk att det finns människor som er. Vilka otroliga hjältar!”, skriver hon på Instagram följt av flera hjärtan.

Men det finns en speciell anledning till Nannes uppmaning.

Tvingades själv uppsöka vård

I inlägget skriver hon att hon tvingades själv uppsöka akutvård för en tid sedan efter att ha fått ett oväntat besked från läkare.

”För ett par veckor sedan fick jag, efter att på förmiddagen ha tagit prover, ett samtal från läkarmottagningen att jag behövde åka in på akuten omgående då då proverna visade att mitt blodvärde på kort tid sjunkit från 120 till 82”, skriver hon och fortsätter:

”Efter drygt 5,5 timmar på akuten, där personalen jobbade för högtryck med alla akutpatienter (de MÅSTE få någon extra ersättning inom sjukvården, det är ohållbart hur de får slita med oss som behöver sjukvård) så blev det vidare transport till en avdelning där jag blev inlagd över natten och fick blodtransfusion”, skriver hon.

Nanne Grönvall
Foto: TV4

Nanne avslutar inlägget med att skriva hur tacksam hon är över personalens viktiga arbete, men också till alla som väljer att donera blod.

”Tack vare er blodgivare kunde jag få upp mitt blodvärde igen. Jag låg där på natten och tittade på blodpåsarna som droppade in i kroppen och insåg då hur otacksamt det är att vara blodgivare – ni nämns ju alltför sällan”, skrivet hon.

Följarnas stöd till Nanne

I kommentarsfältet är det många som hyllar Nanne för hennes viktiga uppmaning.

”Va skönt att du mår bättre! Jag får inte ge blod men min man gör de sen ett par år tillbaka”, skriver en följare.

Nanne Grönvall
MALMÖ 20200220 Nanne Grönvall som tävlar med låten ”Carpool Karaoke” under en pressträff med deltagande artister inför deltävling fyra av Melodifestivalen i Malmö Arena i Malmö. Foto: Johan Nilsson / TT

”Vad fint Nanne! Är själv blodgivare sedan många år tillbaka. Känner mig stolt och glad varje gång jag kan ge. Önskar att fler vill bli blodgivare!”, skriver en annan person.

”Härlig att du mår bra. Är själv blodgivare. Underbart att kunna hjälpa till speciellt när man får sms att någon har fått mitt blod . Bästa belöningen”, skriver en tredje.

Så viktigt att hylla dessa stjärnor i vården, och så bra att du mår mycket bättre nu Nanne. Våra styrkekramar till dig!

Följ oss gärna på Instagram, klicka här för att komma till oss på Nöjeslivet.