Foto: Shutterstock, HARMS/TT

Neil Diamond blev skyldig exfrun 1,5 miljarder efter skilsmässan

När Neil Diamond gifte sig med sångerskan Marcia Murphey hade han nyligen skilt sig från sin första fru. Andra äktenskapet höll i 25 år innan de bestämde sig för att separera – och Neil tvingades betala Marcia en summa som rapporterades ligga på omkring 1,5 miljarder svenska kronor.

Neil Diamond är en av de mest framgångsrika musikerna genom tiderna, med en Grammy i bagaget och över 130 miljoner sålda album sedan karriären tog fart på 60-talet.

Vid 16-årsåldern plockade han upp gitarren och började ta lektioner. När han sedan läste på universitet fick han jobb på ett skivbolag som låtskrivare. Neil bytte skivbolag ett par gånger innan han nådde de stora framgångarna.

Det var när han hamnade på Uni Records som karriären verkligen tog fart. Det avr där som han skrev två största låtar ”Sweet Caroline” och ”Song Sung Blue”.

Neil Diamonds kärleksliv

När Neil Diamond slog igenom i musikindustrin var han gift med sin stora ungdomskärlek från högstadiet, Jayne Posner. Tillsammans fick de två döttrar, Marjorie och Elyn. Men 1967 bestämde sig paret för att gå skilda vägar, och två år senare var skilsmässan officiellt genomförd.

Neil hittade snart kärleken igen och gifte sig senare samma år med sångerskan Marcia Murphey. Tillsammans fick de två söner, Jesse och Micah.

Allt verkade gå som på räls, men efter 25 år tillsammans valde Neil och Marcia att gå skilda vägar. Denna gång drabbades inte bara hjärtat – även Neils ekonomi fick en rejäl smäll av skilsmässan.

Neil Diamond tvingades betala ex-hustrun 1,5 miljarder kronor

Neil Diamond har många ångerfulla tankar kring sin skilsmässa från Marcia Murphey, men att hon fick hälften av hans förmögenhet är inte en av dem.

Efter 25 års äktenskap ansökte Marcia, som tidigare arbetat som tv-produktionsassistent, om skilsmässa och gick ifrån äktenskapet med en summa som ryktades ligga runt 150 miljoner dollar, alltså drygt 1,5 miljarder svenska kronor.

Nästan ett decennium senare avslöjade Diamond att summan var överdriven men bekräftade att det ändå var en ansenlig summa.

– Hon fick tillräckligt för att leva på resten av sitt liv, sa han till Daily Mail.

Deras skilsmässa grundade sig i att Neil prioriterade sin karriär och inte fanns där för sin fru under äktenskapet. På frågan om han kände skuld över hur äktenskapet tog slut, svarade han ärligt.

– Jo, lite grann. Det är sant. Jag kände mig dålig.

Vidare berättade sångaren att han nu, efter 20 år, inte har så starka känslor kring skilsmässan längre.

Diamond har fortfarande kontakt med Murphey, men bara när det behövs.

– När det är nödvändigt. För att prata om barnen. Ibland om annat också, berättade han för tidningen.

Diamond gifte sig på nytt

Trots skilsmässan och den enorma summan han blev tvungen att betala ändrade Neil Diamond inte sin åsikt kring äktenskap. 12 år efter separationen från Marcia befann han sig på altaret igen.

Denna gång med producenten Katie McNeil och i en intervju med tidningen Parade förklarade Neil varför han inte hade ändrat sina tankar kring äktenskap.

– Jag vill inte avsluta den här fantastiska resan ensam, vill ha någon vid min sida som jag älskar och som älskar mig, berättade han för tidningen och fortsatte:

– Jag har äntligen hittat någon som är redo för uppgiften att vara min fru.

Den här gången är han fast besluten att satsa helhjärtat på sitt äktenskap och få det att hålla, med förhoppningen att Katie McNeil blir hans sista fru.

LÄS MER:

Så gick det sen för Kevin Costners första ex-hustru Cindy
Harrison Ford blev skyldig exfrun Melissa 888 miljoner kronor – efter svåra skilsmässan

 

Läs mer om...