Niklas Strömstedts fräcka kupp mot GW – efter beskedet om frun Jenny

Den stora bomben under onsdagen var att de populära tv-profilerna Leif GW Persson och Jenny Strömstedt tillsammans ska ta täten för TV4:s nya satsning.

I programmet Brottsjournalen, som har premiär i oktober, kommer professor GW och programledare Jenny att diskutera aktuella brott, olösta fall och ta med tittarna ut på fältet.

Men när kanalen höll en pressträff för att presentera programmet fick GW och Jenny plötsligt oväntat besök – av Jennys make, Niklas Strömstedt…

Det var under onsdagen som TV4 höll en pressträff för att presentera höstens utbud i kanalen. Den stora nyheten var programmet Brottsjournalen, som Leif GW Persson kommer att leda ihop med Jenny Strömstedt.

– Kombinationen Leif GW och Jenny Strömstedt är ju en mycket fin present till tittarna. Båda har skärpa, humor, och kan sin sak. Det här blir ett program om brott, men också om vår samtid som färgar och färgas av dem. Redaktionen för Brottsjournalen kommer också att jobba nära Nyheterna och Nyhetsmorgon för bästa möjliga förutsättningar, säger Viveka Hansson, programdirektör nyheter och samhälle TV4, i ett pressmeddelande.

Under pressträffen fanns de båda profilerna också på plats för att intervjuas av konferenciern David Hellenius.

Där visade det sig, enligt tidningen Hänt, också att GW hade en speciell anledning till att vilja jobba med Jenny. Professorns favoritlåt råkar nämligen vara Sven-Ingvars dänga ”Byns enda blondin” – som ju skrivits av Jennys make, Niklas Strömstedt.

niklas strömstedt
Foto: Erik Simander / TT

Dessvärre var det ingen musiker på scen som kunde spela låten… men det fanns det någon annan som kunde. Mitt under intervjun dök nämligen Niklas Strömstedt i egen hög person upp – och spelade just ”Byns enda blondin”!

Varken GW eller Jenny hade vetat att Niklas lurade i kulisserna för att genomföra en kupp, och båda profilerna såg rejält chockade ut. I synnerhet Jenny, som berättade att maken Niklas låg och sov när hon gick hemifrån.

– Jag hade ingen aning om detta, det blev en glad överraskning, sa Jenny Strömstedt enligt Hänt.

Men gladast av alla var naturligtvis GW – som fick höra sin favoritlåt framföras av mannen som skrev låten.

– Det var väl underbart att Leif GW äntligen fick höra Byns enda blondin från upphovsmannen. Det var stor glädje, säger Jenny Strömstedt enligt Hänt.

niklas strömstedt, jenny strömstedt
Foto: Henrik Montgomery / TT

Så härlig Niklas Strömstedt är som alltid bjuder på sig själv för att göra fansen glada – i det här fallet Leif GW Persson.

Dela om du också skulle vilja uppleva en sådan här överraskning!