Niklas Strömstedts starka känslor med barnbarnet – tuffa hindret: ”Det är svårt…”

Att se sitt barn själv bli förälder är något alldeles speciellt.

Kärleken är för de allra flesta enorm och det är minst sagt en ynnest att få följa de små liven.

Men att ha sitt barnbarn på andra sidan jorden är även en av de största saknaderna man kan uppleva.

Något Niklas Strömstedt som nyligen blev farfar vet ett och annat om.

– Han bor ju inte i Sverige tyvärr, säger Niklas då han gästar Efter fem.

Niklas Strömstedt är en av våra mest folkkära artister och idag lever han ett kärleksfullt familjeliv med den omtyckta och hyllade programledaren Jenny Strömstedt.

När Jenny och Niklas gick in i relationen hade de båda barn sedan tidigare och i somras var glädjen stor då familjen fick tillökning.

Läs mer: Niklas Strömstedts kärleksknep med Jenny

Niklas blev farfar till en liten pojke

Niklas äldsta son Adam blev nämligen pappa till ett litet mirakel vid namn Franklin.

”Tio fingrar, tio tår och hela livet ligger där och väntar. Välkommen till världen Franklin Strömstedt! Många hjärtan är redan fulla av dig och ditt väsen. Och grattis Alice & Adam!”, skrev Niklas Strömstedt, 63, på sin Instagram då.

Under veckan gästade artisten programmet Efter fem i TV4 och då berättade han om känslorna inför att bli farfar.

Läs mer: Niklas Strömstedts familjelycka

”En annan identitet”

Han är oerhört glad över att se sin son glad, men förklarade också att det gör något med ens identitet att bli farförälder.

– Det är existentiellt trappsteg som man måste ta sig igenom. Nej, men det blir ju en annan identitet på något sätt. Det är svårt att se sig själv som farfar, säger han i programmet och skrattar.

Niklas Strömstedt
Foto: TV4/Efter fem

Stora saknaden

Men det finns även ett visst hinder för stjärnan som innebär en stor saknad, hans älskade barnbarn bor nämligen inte i Sverige utan Australien.

– Han bor ju inte i Sverige tyvärr, så han får komma hem och hälsa på farfar på sommaren, säger Niklas Strömstedt i Efter fem.

Tidigare har Niklas förklarat i P4 Extra att saknaden är väldigt stor efter sin äldste son, men att det viktigaste såklart är att alla mår bra.

– Det är en sorg ibland. Det viktigaste är att han är lycklig och har det bra där, och det är han och det har han. Men det är tråkigt, för det ständigt pågående samtalet funkar inte lika bra på Facetime och så där, sa han under förra året enligt Måbra.

Vi önskar hela familjen allt gott!