Niklas Strömstedts starka ord om Efva Attling – stora rädslan efter exfruns besked: ”Vet att hon kämpat”

Niklas Strömstedt, Efva Attling

Foto: TV4 & TT/Pressens bild

Niklas Strömstedt och Efva Attling var tidigare ett kändispar och gifte sig 1985.

Men Efva visste något som skulle vända Niklas värld upp och ner.

– Hade vi talat ärligt och vågat visa oss för varandra?, säger Niklas Strömstedt i ”Sommar i P1”.

Niklas Strömstedt, 62, är en av sommarvärdarna i årets ”Sommar i P1”. Den så populära popartisten har varit med om en hel del under sin karriär. I bagaget har han en gedigen solokarriär samt minnesvärda låtar som ”När vi gräver guld i USA” och ”Tänd ett ljus – från grupperna GES och Triad.

Men Niklas Strömstedt har även ett speciellt förflutet när det kommer till kärlek och relationer. Något han öppet berättar om i årets ”Sommar i P1” – 30 år efter att han sommarpratade senast. 

Tidigare in i livet hade artisten en längre relation med Efva Attling och efter flera år tillsammans gifte sig paret 1985. De hann även få två söner ihop innan allt en dag förändrades helt. 

Foto: TV4

Chocken efter beskedet

I sitt sommarprat berättar Niklas öppenhjärtat om en dag, den 11 maj 1994, som vände hans värld upp och ner. För den dagen kom hans dåvarande hustru Efva Attling hem från en jobbresa i Malmö.

Niklas berättar att Efva betedde sig underligt när hon kom hem och att när han frågade henne hur resan hade varit fick han bara ett svävande, otydligt svar. Sedan hoppade hon in duschen.

– När hon var klar ropade hon på mig och ville att jag skulle komma upp på övervåningen. ”Sätt dig ner”, sa hon. Det kändes konstigt. Främmande. Sånt som någon säger på film. ”Jag är förälskad i Eva Dahlgren. Det har pågått i flera månader. Hon var med mig i Malmö”, säger Niklas i ”Sommar i P1”, enligt Expressen.

Med parets långa historia tillsammans kunde inte låtskrivaren ta in vad hans fru precis sagt. I sommarprogrammet berättar han vidare om chocken och allt tveksamhet som då föll över honom.

– Vi hade varit ihop i 15 år. Gifta i nio. Hade vi någonsin varit riktigt, riktig nära? Jo det fanns ögonblick. Hade vi talat ärligt och vågat visa oss för varandra? Tveksamt, även om jag vet att hon kämpat för det, säger Niklas i programmet, enligt Expressen, och fortsätter:

– Jag hade ofta backat och tystnat och gömt mig i ord som inte betydde något, säger han och berättar att han sedan tog flykten med bilen ut till vattnet för att försöka förstå vad som precis hade hänt.

Efva Attling och Niklas Strömstedt. Foto: TT/Pressens bild

Om kärleken till Jenny

Ett år senare valde paret att skilja sig. Efva Attling fortsatte att följa sitt hjärta, blev tillsammans med Eva Dahlgren och de håller ihop än idag, som gifta.

För Niklas blev det också bra till slut. Sedan 2011 är han gift med TV4-profilen Jenny Strömstedt och utöver relationen har paret idag även tv-programmet ”Tillsammans med Strömstedts”.

I sommarpratet minns artisten tillbaka till dagen då han och Jenny gifte sig. Han minns all lycka och försöker sätta ord på hur han kände då.

– Hon gör mig till en bättre människa helt enkelt. En som är jag fast bättre. Och så blir ja glad av att se henne. Som nu när hon sitter på en stol i vår lilla svit och blir bröllopssminkad och piffad i håret, berättar Niklas enligt tidningen.

Foto:Pär Bäckstrand/TV4.

Lyssnade ni på sommarpratet och vad tyckte ni? Lämna gärna en kommentar på Facebook!

Exit mobile version