Nu berättar Charlotte Perrellis om den stora rädslan – för första gången: ”Jävligt tufft”

Charlotte Perrelli är mer öppen och personlig än någonsin när hon ska ge sig ut på sin turné ”Flickan från Småland”.

Men att vara personlig är något som inte alltid är lätt, även för en etablerad artist.

– Hur fan ska jag kunna förmedla det här på scenen utan att bryta ihop?, säger hon till Expressen.

Att vara personlig är svårt vare sig man är känd över hela landet eller inte. Det är lättare att sätta upp en fasad när det är tufft, vilket Charlotte Perrelli har varit med om.

Nyligen släppte sångerskan sin självbiografi ”Flickan från Småland” och det var under arbetet med boken som hon tvingades att bli mer personlig än någonsin, vilket inte alltid var lätt.

I boken tar hon igenom läsaren under hennes karriär, hårda slit, motgångar i såväl yrkesliv som privatliv.

– Många har nog tänkt “Gud vad lätt hon har det i livet, oj vad glammigt allt är”. Men när de läser de boken får de en helt ny bild av hur hårt jag jobbat för att hålla upp den fasaden, och varför jag har gjort det. Jag har inte ens förstått själv varför jag varit så mån om att alltid ha ett leende på läpparna och inte klaga, säger hon till Expressen och fortsätter:

– I efterhand tänker jag att det var jävligt tufft. Men i stundens allvar är man tvungen att bita ihop för att orka. Det blir ens sätt att hantera det, att tränga ute de värsta känslorna.

”Öppnar inte mitt hjärta allt jag kan så ofta”

Charlotte Perrelli kommer även ge sig ut på en turné med samma namn som sin självbiografi, på 19 stopp under en månads tid.

Turnén kommer inspireras av sångerskans öppenhet i boken till scenen. Men det är lättare sagt än gjort.

– Det är svårt att ställa sig på scenen i den sårbarheten. Jag känner det nu under repetitionerna, hur fan ska jag kunna förmedla det här på scenen utan att bryta ihop? Jag får öva mig om och om igen, det ligger så nära och är så svårt. Jag öppnar inte mitt hjärta allt jag kan så ofta, man skakar av saker och pratar på ett ytligt sätt utan att gå in på djupet, säger hon.

Starkt av dig att våga vara så öppen! Lycka till inför kommande turnén! Gilla och skicka styrkekramar till Charlotte Perrelli på vår Facebooksida.