Nya bilderna på Carolas viktras väcker känslor – kritiseras efter märkliga dieten: "Så sorgligt"
Carola Häggkvist

Nya bilderna på Carolas viktras väcker känslor – kritiseras efter märkliga dieten: ”Så sorgligt”

Den legendariska artisten Carola Häggkvist firar 40 år på scenen i år!

Jubileumsåret firas med en turné som snart går av stapeln. Lagom till den har hon rasat i vikt – vilket fått fansen att reagera.

Carola Häggkvist är just nu aktuell med en kommande turné som går av stapeln den 27 maj på ett fullsmockat Avicii Arena. Turnén kommer att pågå genom land och rike ända in i november.

Turnén är ett jubileumsfirande för att fira att det i år är 40 år sedan som Carola blev känd över en natt när hon framförde låten ”Främling” i Melodifestivalen 1983.

Inför den kommande turnén har Carola beslutat sig för att gå ner i vikt, vilket hon berättat öppet om på sin Instagram.

Mötts av kritik från fansen

Sedan hon berättade om sin diet har hon mötts av kritik från en del följare som menar att hon indirekt uppmanar till viktnedgång och uppmuntrar till kroppshets.

Tråkigt att du ska behöva göra en grej av din viktnedgång……finns alltför många med viktproblem och ätstörningar som inte behöver höra mer om detta…”, skriver en person i en kommentar på Carolas Instagram.

Här gick du fel kära Carola. Du gör vad du vill med din vuxna kropp och din tid, men som en person med stor plattform och stor möjlighet att påverka, så bör du ta ett tankevarv till med vad du sänder ut.”, skriver en annan.

Så sorgligt att marknadsföra svältdieter”, är ytterligare en reaktion.

Den diet som hon valt att följa är också känd som kontroversiell.

Dieten kallas för ”Danske rikshospitalets diet” och beskrevs 2014 av Livsmedelsverkets dietist och ansvarig för Nyckelhålet som ett av de fem galnaste sätten att gå ner i vikt.

Den går ut på att man enbart dricker kaffe till frukost. Till lunch äter man endast ägg och till middag äter man sallad med någon form av protein. Därtill får man inte äta några mellanmål under dietens 13 dagar.

Besvarar kritiken

I ett inlägg på Instagram besvarar Carola kritiken. Hon menar själv att hon mår bättre än någonsin och nu kommer att våga ta ut svängarna ännu mer på scenen.

Får jag inte berätta om det utan att verka ytlig? Kom igen! 💪🏼 Det passar min energi och riktning. Och jag kommer i de kläder jag önskar ha till låtarna och min känsla. Äntligen kan jag se mig själv i helkropps-spegeln hemma och tycka om det jag ser”, skriver artisten på sin Instagram.

Eftersom hon fått mycket beröm för att hon ser extra fin och hälsosam ut så förklarar hon att hon bara ville dela med sig av hur hon gjorde. Carola skriver även att hon slutat dricka alkohol sedan en längre tid tillbaka.

Rösten och tanken blir klarare. Faran är att inte glömma dricka mkt vatten!! Och inte träna för hårt samtidigt. Bli bekväm med din din kropp. Ditt tempel. Allt hänger ihop.” skriver hon.

Du ser alltid lika strålande ut Carola! Lycka till med turnén och hoppas att du mår bra!

Vad tänker du om stjärnans diet? Glöm inte att kommentera och dela artikeln på Facebook!