Nyhetsmorgon-gängets tunga sorg – orden efter kollegans död: ”Du kommer alltid finnas med oss”

Tragedier kan slå till när som helst, när man minst anar det.

Nu skakas gänget från ”Nyhetsmorgon” av en stor sorg, efter ett tragiskt dödsfall på kanalen.

Det har varit en tuff tid för oss alla.

Pandemin har gjort att det vi kunde göra innan viruset slog till, har nog de allra flesta av oss tagit för givet.

Både Steffo Törnquist och Jenny Alversjö insjuknade i viruset, och berättade båda två på sociala medier om sjukdomstiden.

För Steffo var det såpass allvarligt att han tvingades uppsöka sjukvård.

– Jag hade över 40 grader i en dryg vecka, lite trångt att andas och det blev syrgas och dropp och ja, jag har varit inlagd för vård och nu är jag utlagd med en påse mediciner och förmaningar som jag naturligtvis tar på stort allvar, sa han i ett klipp på sin Instagram.

Men det är inte det enda bakslaget som Steffo har drabbats av.

Steffo Törnquist, Jenny Strömstedt
Foto: TV4

Förlorade sin mamma

För en kort tid sedan förlorade även den folkkära tv-profilen sin älskade mamma.

”Tack för allt, mamma. Ända sen pappa gick bort har mamma velat följa efter. Deras kärlek var livslång. I eftermiddags tog mammas hjärta slut och hon fick återigen krama pappa”, skrev han då.

”Vi som är kvar saknar henne oändligt, ett socialt geni med varm och klar blick, men gläds också över tanken på återföreningen. Hej då, mamma, evigt älskad!”.

Steffos tunga sorg efter vännen

Efter att ha förlorat sin älskade mamma, berättar nu Steffo och flera av gänget från ”Nyhetsmorgon”, att de drabbats av en tung sorg.

En kär vän och kollega har somnat in.

”Första gången jag träffade Janne Andersson hade han kragen uppfälld på jeansjackan och föreläste på Journalisthögskolan. Han var en av de coola. Tio år senare försökte Janne och hans kompis Lasse Weiss i ”hemlighet” värva mig för att vara med och starta TV4. Vi åt lunch på KB, Janne var som vanligt härligt bullrig och yvigt entusiastiskt, halva media-Sverige satt vid borden intill och hörde varje stavelse. ”Nu är det redan ute” garvade Janne och jag är honom evigt tacksam för tilltaget”, skriver Steffo och fortsätter:

”Nu finns inte Janne mer. Jag mötte hans hustru Karin utanför Stockholms sjukhem när jag hade besökt min mamma och Karin just skulle in till Janne. Vi hade båda ledsna ögon och jag tänker på henne idag. Och jag tänker på Janne, på drivet, på humorn, på det stora hjärtat. Murvlar som Janne görs inte idag, han var en storartad förebild. Vila i frid, Janne”.

LÄS MER: Jenny Strömstedts tunga familjesorg – hjärtskärande orden om dödsfallet: ”I ljuset möts vi”

Jenny Strömstedts sorg

Även Steffos parhäst, Jenny Strömstedt sörjer och skriver i ett hjärtgripande inlägg om saknaden efter vännen Janne.

”När jag började på TV4 hette jag Jenny Andersson och han som gav mig chansen hette Janne Andersson och hade just tagit morgon-tv till Sverige. Vi fyllde år samma dag men han var en av Sveriges mest respekterade broadcast-journalister och jag var grön och okunnig. Janne och hans kollega Sven tog in mig på rummet och ställde tre frågor: Vilken politisk tillhörighet har ordföranden i KU-utskottet, vad är ett Hat-trick och nämn minst tre medlemmar i Svenska akademin”, skriver hon och fortsätter:

”Darrande lyckades jag svara rätt på frågorna och fick den praktikplats som egentligen inte fanns. Jag är dig evigt tacksam för den chansen och för att du var en sån storartad människoförebild med ditt goda humör och generösa hjärta. Vi har haft sporadisk mailkontakt under åren och så många gånger har jag tänkt att jag ska göra en avstickare till Björnlunda och hörsamma din inbjudan men tänkt att jag inte vill tränga mig på. Det var dumt. Nu finns du inte mer. Jag skickar varma tankar till din fina familj. Tack för allt Janne!”.

”Du kommer alltid finnas med oss”

Även deras kollega Jenny Alversjö skriver om stora saknaden och hyllar deras vän Janne.

”I ett yrkesliv träffar man få som gör avtryck in i själen. Janne Andersson var precis en sådan person. Han var den som peppade, såg och lyfte när vi behövde det som mest. Högste chef men också ledare. Shit vad jag älskar bra kompetenta ledare. Som formar och visar den där brokiga vägen när man kantstött försöker hanka sig fram. Janne, du kommer alltid finnas med oss”.