Okända bilden på Jenny Strömstedt – avslöjar sanningen bakom fotografiet: ”Fint att tänka på”

Hon är en av våra mest älskade och populäraste tv-profiler.

Under många år har vi fått följa henne i tv-rutan men när Jenny Strömstedt nyligen publicerade en bild på sig själv höjde många på ögonbrynen.

”Herregud”, skriver en person till bilden.

Vi är ofta vana vid att se henne sida vid sida med parhästen Steffo Törnquist.

Under många år har Jenny Strömstedt synts i bland annat ”Nyhetsmorgon”, men också ”Brottsjournalen” tillsammans med Leif GW Persson.

När kanalen fyllde 30 år passade Jenny på att se tillbaka på sina år på TV4 och vad de har betytt för henne.

”Bilden är en av få tidiga jag hittar i min telefon. Den är från min andra valrörelse 2006, den första partiledardebatt jag fick leda då med det varma, smarta, politikproffset Lena Smedsaas som vi saknar i livet idag. Men då hade jag redan fått jobba som researcher, nyhetsreporter, kultureporter, dykare i Soff-i-propp, juniorreporter på Kalla Fakta. Jag hade fått leda debattprogrammen Diskus och Svart eller Vitt”, skriver hon och fortsätter:

”Resa runt världen i två år med utrikesmagasinet Pangea.nu. Jobba med Ungt val som sedermera ledde till att jag nu avverkat fem svenska valrörelser och tre amerikanska val på plats i USA. I åtta säsonger gjorde vi talk-showen Jenny Strömstedt mot sena natten och blandade djupaste allvar med hållaandan tävlingar och konstnärliga installationer med köttstycken och fakirer. Ibland uppstod magi, ibland havererade idéerna men vi fick ändå pröva vidare, 48 program med kära Leif och som en röd tråd genom allt: Nyhetsmorgon med sin unika blandning av nyheter med vikt och kunskap, men aldrig utan värme och plats för ett befriande skratt. Tack alla modiga chefer som vågade. Tack alla jag har fått lära mig av genom åren och som dagligdags brinner för att skapa tv med relevans och innehåll. Ni är allt. Tack alla ni som tittat under årens lopp och som fortfarande hänger med på nya äventyr. Utan er blir det faktiskt absolut ingenting! Så – grattis alla till första dagen på det 31:a året! ”

Och tittarna var inte sena med att hylla och tacka Jenny för hennes fantastiska insats under åren.

”Kanalen vore inte det samma utan dig!”, skriver en följare.

”Du är bäst”, skriver en annan.

”Inte undra på att du är så proffsig med den meritlistan! Ser fram emot ytterligare massa år med dig i rutan. Du är bäst Jenny!”, skriver en tredje.

Nyligen gjorde Jenny återigen en återblick på sin Instagram.

LÄS MER: Jenny Strömstedt ilska – ärliga orden om skilsmässobeslutet: ”Jag blev provocerad”

Okända bilden på Jenny Strömstedt

När Jenny skulle gästa SVT:s program ”Go’kväll” hade hon fått uppdraget att ta med sig av en gammal bild på sig själv.

”Imorgon gästar jag bästa Pia Herrera i Gokväll och har fått lov att bjuda tre personer (på låtsas alltså) som inspirerat mig på olika sätt genom livet. Ombads ta med en bild av mig själv under den period jag var i bokslukaråldern. En vän sa en gång att i tider av förvirring gäller det att gå tillbaka till vem man var de där sista fria barndomsåren. Där finns inte sällan svaret. Det är fint att tänka på”.

Och den okända bilden på Jenny hyllas nu stort.

”Herregud vilken sötnöt”, skriver kollegan Tilde de Paula Eby.

”Som jag saknar bokslukaråldern! Låtsades att jag hade behov (läs hårda) på toa med en ny Kitty-bok i knät! En jul utan bok… ingen jul”, skriver en följare.

”Fint kort”,skriver en annan.

”Urgullig”, skriver en tredje.

”Herregud” följt av hjärta skriver en fjärde.

Så fin bild på dig Jenny! Du är verkligen dig lik!