Ola Salo gick ner på knä framför Kikki Danielsson under Allsången – scenerna fick aldrig tv-sändas

Kikki Danielsson är en av Sveriges största artister någonsin. När hon fyllde 70 år hyllades hon stort i ”Allsång på Skansen”.

När sändningen var slut ville Ola Salo och hans The Ark visa sin uppskattning för ikonen.

– Vi älskar dig, Kikki, sa Salo medan han gick ner på knä framför henne.

Det var i premiären av ”Allsång på Skansen” sommaren 2022 som SVT valde att uppmärksamma en av Sveriges främsta kvinnliga artister någonsin. Kikki Danielsson hade fyllt 70 år kort innan och nu skulle hon få den hyllning som hon verkligen förtjänade.

Jag menar, har man gjort sig känd för låtar som ”Dag efter dag”, ”Bra vibrationer”, ”God morgon”, ”Jag trodde änglarna fanns” och ”Papaya Coconut” är det givet att man ska ha folkets jubel.

Sagt och gjort. Allsångsledaren Sanna Nielsen tog hjälp av Elisabeth ”Bettan” Andreassen, Cornelia Jakobs och Jill Johnson för att genomföra ett mäktigt medley med Kikkis största hits.

Redan där var det bra. Men det skulle komma att bli ännu bättre.

”En stor favorit för oss”

Några andra som var på plats var de, för sommaren, återförenade The Ark. Ola Salo och hans bandkollegor fick äran att gästa det årets premiäravsnitt för att bjuda publiken på kända hitlåtar som ”It takes a fool to remain sane” och ”Clamour for glamour”.

Efter den ordinarie, tv-sända timmen tagit slut fick The Ark chansen att fortsätta spela några extranummer på Sollidenscenen. Det hela sändes enbart på SVT:s webb och på SVT Play, vilket gjorde att många av de tittare som kollade på den linjära sändningen var bortkopplad.

Hur som helst, även Ola Salo ville passa på att visa sin kärlek och uppskattning för Kikki Danielsson. Precis innan bandet skulle dra igång med låten ”One of us is gonna die young” hittade han henne i publiken och gick ner på knä framför henne.

– Kikki, du vet att du är en stor favorit för oss i dag, inte minst för att vi alltid har haft samma klädstil, sa Ola Salo till ljudet av skratt och applåder.

Blev en puss på kinden

Sedan fortsatte Olas välformulerade, men högst spontana, kärlekstal till Kikki.

Han lutade sig fram och kysste henne och hon fnissade till.

– Du är en själsfrände för oss, du har många fantastiska hits. Så nu skulle jag vilja sjunga en låt för dig. Den här låten handlar varken om ungdomen eller döden, den handlar om att leva livet så mycket vi bara någonsin kan medan vi har chansen. Och det är vad du har gjort. Vi älskar dig, Kikki, sa han.

Det här var ett härligt minne. Ett sådant man vill återkomma till då och då.

Ett av våra största pop- och rockband som visar sin uppskattning för dansbands- och countrydrottningen Kikki Danielsson. Det är klass!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev