Oldsberg tvingades bort – nu rasar advokaten mot Bingolotto: ”Åldersdiskriminering”

Ingvar Oldsberg tvingades lämna Bingolotto men har ännu ej fått en riktig förklaring till varför.

Nu rasar hans advokat mot behandlingen av den förre programledaren.

– Det är åldersdiskriminering, säger Oldsbergs advokat Michael Fischbein till Expressen.

Ingvar Oldsberg fick lämna programledarrollen på Bingolotto med omedelbar verkan. Det efter en internutredning påvisat allvarliga arbetsmiljöproblem.

Tidigare i dag berättade 72-åringen själv att anledningen ska ha varit att han ställde för hårda krav på sina kollegor.

– Jag förstår ju ingenting av de eventuella anklagelserna. Det med att ställa krav på människor, det är ju den första givna grejen, för man ställer ju krav på sig själv, sa Oldsberg då.

Advokaten rasar

Ingvar Oldsberg tog hjälp av advokaten Michael Fischbein för att reda ut vad som kunde göras. Nu riktar han stor kritik mot Warner Bros, TV4 och Folkspel kring hur de har agerat. Trots att han jobbat med liknande fall i 25 år är detta unikt, säger han.

– Men jag har aldrig sett något liknande. Det finns absolut inga som helst belägg för att Ingvar Oldsberg har gjort något fel i det här. Tvärtom menar jag att Warners, Folkspels och TV4:s agerande mot Ingvar utgör kränkande särbehandling mot honom, säger Fischbein till Expressen.

”Det är bedrövligt”

I och med att Ingvar Oldsberg fick lämna Bingolotto tar Agneta Sjödin tillfälligt över programledarrollen. Efter årsskiftet blir ny programledare Lotta Engberg. Fischbein säger att han anser att Folkspel och Warner Bros har agerat felaktigt. Men att TV4 har störst sköld i vad som skett.

– Jag kan också tycka att det här någonstans handlar om åldersdiskriminering. Han är 72 år gammal och har jobbat med tv i 50 år. Jag tycker det är rätt bedrövligt att han ska behöva utstå det här, säger han till Expressen.

Foto: Björn Larsson Rosvall / TT Nyhetsbyrån

 

Vad tycker du om beskedet att Ingvar Oldsberg har fått lämna Bingolotto? Dela med dig av dina åsikter i kommentarsfältet – och sprid gärna vidare artikeln!