Olle Jönsson lurade döden – stjärnan såg livet efter detta under kampen på sjukhus: ”Inte rädd för det”

Olle Jönsson lurade döden.
Nu berättar den prisade artisten om sin annorlunda upplevelse på sjukhuset.
– Jag tyckte bara det var grönt och skönt liksom på något vis. Så jag är inte rädd för det, säger Lasse Stefanz-stjärnan i TV4.

Slå upp ordet ”dansband” i en ordbok, eller efterforska detsamma med hjälp av en sökmotor på nätet för all del – och en bild på Olle Jönsson lär rätt snabbt dyka upp.

Han är, om inte den ende så åtminstone en av de största dansbandskungarna vi har i landet. Alla år med Lasse Stefanz på vägarna har gett Jönsson en legendarstatus i dansbands-Sverige.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20230627 Lasse Stefanz med Olle Jönsson på sång och Lia Larsson uppträder under premiären av Allsång på Skansen på tisdagskvällen. Foto: Magnus Andersson / TT

Dansbandet bildades i Kristianstad redan 1967, och den närmast evigt turnerande gruppen har genom åren spelat på massvis av platser runtom i Sverige med hitlåtar som ”De sista ljuva åren”, ”Oh Julie” och, den för årets sommar kanske extra väl passande ”Det regnar och regnar” …

LÄS MER: Därför skakar Olle Jönsson – stjärnans ord om kampen: ”Man får resa sig på nio”

Att vara ute på turné med bandet är någonting som Jönsson trivs med. Även i sommar har de bjudit upp till dans.

– Det är lite konserter, lite danser och stadsfester. Så det är fullt upp. Efter 56 år så är man ju lite så att man längtar efter sommarturné, för det har ju varit en del av ens liv alltid, har han tidigare berättat för Nöjeslivet.

I augusti och september fortsätter de turnerande på de svenska vägarna innan de i höst fortsätter sin konserthusturné som påbörjades redan i våras runtom i landet.

Men hur framtiden ser ut för dansbandet är ett oskrivet blad. Det över 56 år sedan bandet bildades, och Olle Jönsson fyller 68 år i höst. Men det verkar inte finnas några planer på pensionering.

LÄS MER: Olle Jönsson bryter tystnaden – nya beskedet om framtiden med Lasse Stefanz

– Det vet vi fan ingenting om, någon av oss. Utan man tar det ett år i taget, sade Olle Jönsson tidigare i somras till Nöjeslivet.

Han betonade då att de fortfarande har kul tillsammans i dansbandet.

Artikeln fortsätter under videoklippet.

– Tiden uppe på scenen är fortfarande lika kul. Sen kan resorna vara lite jobbiga. Men det är väl det där bekräftelsebehovet man har.

Olle Jönssons succésaga med Lasse Stefanz

Gruppen har flera gånger röstats fram till Sveriges populäraste dansband i olika tävlingar, bland annat i riksradion 1987. Flera av bandmedlemmarna har också fått individuella priser.

Sångaren Olle Jönsson valdes till exempel till årets sångare vid Guldklavengalan 2003.

LÄS MER: Olle Jönssons oväntade vägran med Lasse Stefanz – det tänker han aldrig göra på scenen

Han har genom åren också stött på patrull flera gånger när det kommer till hälsan. Men han står upp på scen än och har tagit sig igenom många motgångar under åren.

Detta var också någonting som han öppenhjärtigt delade med sig av när han nyligen gästade Nyhetsmorgon.

Artikeln fortsätter under bilden.

Olle Jönsson. Foto: TV4

– Jag har liksom kryssat av … Om det finns en Bucket list över de sjukdomar man ”ska” ha, så har jag nog haft de flesta där. Det har ju varit hjärtinfarkt åkte jag på -06 men det överlevde jag. Sen diabetes, familjär tremor har jag med skakningar, jag har haft karpaltunnelsyndrom. Så att jag kryssar av efterhand. Salmonella fick jag till och med, så fick jag sepsis när jag var på väg till Gotland, säger Olle Jönsson i Nyhetsmorgon.

Olle Jönsson lurade döden – mötte sin avlidna mor

Allt detta har gett honom en ny syn på tillvaron, berättar han för programledarna Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist som frågade ut sångaren under fredagens sändning.

LÄS MER: Olle Jönssons ord om pengarna i Så mycket bättre – uppgörelsen med TV4: ”Tror alla är nöjda”

– Ja. Jag vet ju att när det någon gång tar slut så vet jag att jag och de jag har runt omkring mig har haft ett gott liv, säger Jönsson och fortsätter:

– Jag var faktiskt över där och tittade, när jag hade min hjärtinfarkt. Jag tyckte bara det var grönt och skönt liksom på något vis. Så jag är inte rädd för det, säger Jönsson.

LÄS MER: Hustruns avgörande ord till Olle Jönsson i ”Så mycket bättre” – Lasse Stefanz-stjärnan avslöjar

Olle berättar att han hade en nära-döden-upplevelse – och när han låg inlagd på sjukhus för hjärtinfarkten som höll på att kosta honom livet, såg han sin avlidna mamma framför sig.

– Oja. Jag var inne med min hjärtinfarkt, så sjönk min puls till 37 på natten och då sa läkaren: antingen är du Björn Borg eller väldigt vältränad. Jag svarade att jag är varken eller, haha. Men konstigt nog så kom min morsa och sa ”nu får du rycka upp dig”. Och hon har varit död sen tio år.

Vi önskar dig allt gott, Olle!

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar på vår Facebook-sida!

Exit mobile version