Owe Thörnqvists kärlekslycka efter alla år – gifte sig i smyg med sin Berit

Blueslegendaren Ow Thörnqvist har varit tillsammans med sin Berit Gullberg i 35 år.

Nu har paret äntligen sagt ja till varandra.

I lördags gifte de sig i hemlighet, rapporterar Aftonbladet.

Owe Thörnqvist fyllde 90 tidigare i år.

– Det känns alldeles underbart och Berit var vacker som en dag, säger Oew Thörnqvist till Aftonbladet.

Owe Thörnqvist fyllde 90, och livskamraten Berit Gullberg 80 tidigare i år. Det firade de på allra bästa tänkbara sätt genom att avsluta året med ett bröllop!

Foto: Anders Wiklund / TT /

Därför gifte sig Owe Thörnqvist och Berit Gullberg

Owe och Berit har varit tillsammans i 35 år, men det var först nyligen som de bestämde sig för att gifta sig.

– Vi har varit väldigt sjuka båda två. Vid den här tiden förra året var Owe svårt sjuk. Och så firade vi Owes 90-årsdag och sedan min 80-årsdag. Men vi har också gått på flera begravningar. Då kände vi att vad har vi kvar? Jo, ett bröllop! Det känns nästan lite overkligt nu. Det är en euforisk lycka. Att man kan skapa ett sådant här varmt och ljust sammanhang när man är så gamla som vi är. Det är helt otroligt, säger Berit Gullberg till Aftonbladet.

Bröllopet, som hölls hemligt, ägde rum i Djursholm utanför Stockholm på lördagen. Owe var klädd i mörk kostym, medan Berit bar ett tvådelat sett i vit spets och sidenjacka, skriver Aftonbladet.

Carl-Axel och Monica Dominiqe stod för musiken, och även Owe själv sjöng en egenkomponerad låt till sin älskade fru, uppger tidningen.

– Det känns alldeles underbart och Berit var vacker som en dag. Men vi har tränat länge. Närmare bestämt i 35 år, säger Owe Thörnqvist till Aftonbladet och berättar om frieriet.

Owe Thörnqvist får en puss av sin sambo Berit Gullberg efter Melodifestivalens tredje deltävling 2018. Foto: Janerik Henriksson / TT /

– Jag friade till Berit för några månader sedan. Jag föll ner på knä och frågade om det inte var dags nu. Hon blev jätteglad och sa att hon tyckte det var en bra idé. Och hon sa ”ja” också.

I och med giftermålet kommer nu Berit att lägga till namnet Thörnqvist.

Stort grattis önskar vi Owe och Berit – all lycka till er!

Dela och kommentera på facebook för att skicka dina lyckönskningar till det fina brudparet!