Foto: Bo Håkansson, Bilduppdraget/SVT & Pontus Höök / TT

På spåret-Marcus Samuelssons familjelycka – med supermodellen: ”Vi kommer välkomna en…”

Vilken underbar familjelycka!
Stjärnkocken Marcus Samuelsson väntar sitt andra barn med hustrun, supermodellen Maya Haile Samuelsson.
Tittarfavoriten från ”På spåret” har ett spännande 2022 att se fram emot.

Han blev genast en tittarfavorit i årets ”På spåret”. Stjärnkrögaren Marcus Samuelsson, 50, bildar under vintern lag tillsammans med artisten Jason ”Timbuktu” Diakité i SVT:s populära frågesport. De gör också podcasten ”This Moment” tillsammans, utanför tv-rutan.

I premiären blev det en klar seger för duon mot tv-profilerna Carina Bergfeldt och Marcus Oscarsson. På fredag ställs Samuelsson-Diakité mot radioprofilerna Moa Lundqvist och Dilan Apak.

Foto: Bo Håkansson/Bilduppdraget/SVT

Den glade kocken visade inte bara prov på härliga kunskaper i ”På spåret” – han blev också uppmärksammad redan i programmet av programledaren Kristian Luuk på hur ofta han reste sig upp för att jubla med sin lagkamrat.

Samuelsson har gjort kometkarriär inom restaurangvärlden. Han är delägare och kökschef för restaurangen Aquavit och driver sedan 2010 restaurangen Red Rooster i New York. Där han i dag är bosatt i tillsammans med sin familj som består av hustrun Maya och sonen Zion.

Maya arbetar som modell och har bland annat haft uppdrag för svenska modekedjan H&M.

Paret har varit gifta i elva år vilket Maya tidigare i år blickade tillbaka på i ett inlägg på Instagram.

Nu har Marcus och Maya en stor och mycket glädjande nyhet att berätta. Familjen ska utökas – tre blir fyra!

”Maya och jag är väldigt glada över att berätta att Zion kommer att bli storebror!”, skriver På spåret-Marcus på Instagram.

NEW YORK 20191001 Drottning Silvia och prinsessan Madeleine närvarar vid Childhoods Thank you-gala på Plaza Hotel i New York. Mästerkocken Marcus Samuelsson med fru Maya Haile. Foto: Pontus Höök / TT

Han berättar att familjen väntar en lillasyster under 2022.

”Vi kommer att välkomna en flicka under det nya året och döpa henne till Grace Ethiopia. Våra etiopiska kamrater har upplevt ett svårt år, och det betyder mycket för oss att hedra och fira vårt ursprungsland genom vår dotters födelse. Vi sänder vår glädje och vårt ljus till er och vårt samhälle.”

Stort lycka till med allt säger vi till hela familjen Samuelsson!

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar!