Paolo Robertos ilska – efter kritikstormen: ”Att bli kränkt är en del av livet”

Tv-profilen visar gärna upp sina träningstips på Instagram, där följarna får ta del av allt ifrån knepiga övningar till hälsosam mat.

Men under en vilodag, passar Paolo Roberto på att öppna upp sig om han är trött på att folk ska sluta känna sig kränkta.

”Att du blir kränkt ger dig inga rättigheter för det är en känsla och ingen lag”, skriver han på Instagram

 

Under hösten 2017 stängdes Paolo Roberto av Facebook efter att ha dragit ett skämt om #metoo. ”Vad kallar man en sexuellt trakasserad robot? – R2 #metoo”, skrev Paolo Roberto på sin sida men skämtet blev inte populärt.  En hatstorm gick emot honom och kritiserade hans val av skämt.

Sedan dess har Paolo Roberto inga problem att fortsätta öppna upp sig och dela med sig av sina åsikter på Instagram.

Paolo Roberto ger en känga till kritikerna. Foto: Leif R Jansson / TT

I ett inlägg skriver tv-profilen hur han fått nog efter att flera personer känner sig kränkta över hans åsikter på sociala medier.

”Innan du blir kränkt och förolämpad, så ska du ställa dig frågan: varför bryr jag mig så mycket? Kanske är problemet du och inte det… För bara den som är svag blir konstant stött av det som kanske inte har något med den att göra! Får ofta läsa här på insta, FB och twitter att folk blir kränkta av mina åsikter och ännu värre av något skämt… Jag kan tala om att jag högaktningsfullt skiter i det!”, skriver Paolo Roberto på Instagram.

Bli kränkt är en känsla och ingen lag

Han fortsätter att skriva att ”bli kränkt är en del av livet”.

”För övrigt är det det som kallas demokrati… Att du blir kränkt ger dig inga rättigheter för det är en känsla och ingen lag. Så här kommer ett råd till dig kära kränkthetsombudsman som jag ofta ger till mina barn: om du inte är nöjd med något ändrad det. Går det inte det, ändra då din attityd och framför allt gnäll inte”, skriver Paolo Roberto.

Vad tycker du om det som Paolo Roberto skriver? Lämna en kommentar på vår Facebooksida. 

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/YEIoszsDTPuu9Wiyb4A80uKPzcEki5RxTTv-KCHcV4sK99D_8gB8sg-CEGuUD_YM?autoplay=1&mute=1″ aspect_ratio=”1080:1180″ /]