Patrick Ekwalls gripande insikt – beslutet om kärlekslivet efter fruns död: ”Är övertygad om att…”

Patrick Ekwall är en av Sveriges mest folkkära sportprofiler och genom åren har han blivit ett välkänt ansikte.

Under onsdagen är han en av gästerna i Renée Nybergs succéprogram ”Renées brygga.”

Då berättar han om tankarna efter hustrun Hannahs bortgång, och förklarar att han idag gör sitt bästa för att, trots saknaden, försöka leva livet fullt ut.

– Vi kommer aldrig någonsin att glömma eller sluta tänka på Hanna, det kommer vi aldrig göra, det finns ingen chans i världen, säger han i programmet.

År 2017 ringde det i bröllopsklockorna när sportjournalisten och tv-profilen Patrick Ekwall och hans älskade Hannah tackade ja till varandra.

Men bara strax därefter hände det som inte fick hända.

Hannah drabbades av bröstcancer och 2021 somnade hon in för sista gången. Hon blev 39 år gammal.

När nyheten om Hannas död kom var det många som delade Patricks smärta, och i hans bok ”En dag dog Hannah, alla andra dagar levde hon” delade han öppenhjärtligt med sig av deras historia.

Tillsammans fick paret dottern Tindra, och till familjen hör även Patricks dotter Wilma från en tidigare relation.

”Fruktansvärd känsla om förälder”

Under onsdagen får vi se när Patrick gästar ”Renées brygga,” och då berättar han om livet som ensamstående förälder till Tindra.

– Svårast i det här fallet, i den situation som vi lever i, är att jag inte riktigt vet hur min dotter Tindra mår efter att hennes mamma har gått bort. För att det går inte alltid att tyda. Och det tycker jag är en fruktansvärd känsla som förälder. Sen blir det, tycker jag, lite bättre för varje månad som går, säger Patrick i programmet.

Foto: TV4

Han beskriver den första tiden efter Hannahs död som ett trauma, och jämför det med att bli kastad i havet utan att kunna simma.

Viktigt att fortsätta leva

När den värsta chocken lagt sig kom arbetet med att försöka börja leva igen.

Patrick förklarar att det är något som kan kantas av dåligt samvete, men att det är viktigt att komma ihåg att personen alltid lever kvar i våra hjärtan.

– I början tänkte jag så, när man var med kompisar och man skrattade åt nånting, så kunde jag nästan tänka ”ska jag sitta här och skratta när min fru har dött?” Men jag tycker ändå inte vi haft några problem med att försöka ta oss fram till det som är ett vanligt liv. Vi kommer liksom aldrig någonsin att glömma eller sluta tänka på Hanna, det kommer vi aldrig göra, det finns ingen chans i världen, säger Patrick i programmet.

Foto: TV4

”Vill inte leva ensam”

Att hitta kärleken på nytt efter att ha förlorat någon man älskar kan kännas tufft.

Men när Renée Nyberg frågar hur Patrick ser på framtiden förklarar profilen att han vet att Hanna hade velat att han tillät sig själv bli kär igen.

– Jag känner att jag inte vill leva ensam de åren som är kvar, för jag också vet och är övertygad om att att Hanna hade önskat det, säger Patrick.

Vi önskar hela familjen allt gott!