Patrick Ekwalls nya besked om yngre kärleken Camilla – beslutet i relationen för dottern Tindra: ”Känsligt”

Foto: Instagram/patrickekwall

Hans fru Hannah gick bort för snart tre år sedan. Men under sommaren fann sportjournalisten Patrick Ekwall kärleken på nytt.

Nu berättar han om relationen med flickvännen Camilla Coene samt om hur hon kommer överens med hans tioåriga dotter.

– Utan att veta tror jag att Tindra tycker om att se mig glad och lycklig igen, säger han till Allas.

Sportjournalisten, författaren och föreläsaren Patrick Ekwall, 58, upplevde sitt livs största tragedi för snart tre år sedan. 2021 dog hans älskade fru Hannah i bröstcancer.

Tillsammans fick de dottern Tindra, 10. Patrick har även dottern Wilma från ett tidigare förhållande.

Hannahs dödsfall uppmärksammades mycket i media och hon sörjdes av flera tusen. Mindre än ett år efter att hon gått bort publicerades Ekwalls bok ”En dag dog Hannah, alla andra dagar levde hon”, där han på ett känslosamt sätt skrev om deras kärlekshistoria.

”En fruktansvärd känsla som förälder”

Efter fruns död har relationen till parets gemensamma dotter Tindra – om möjligt – blivit ännu viktigare. Eftersom Patrick numera är ensamstående förälder går mycket av hans tid åt till att vara med henne och se till att hon mår bra.

Patrick Ekwall med sin dotter Tindra. Foto: Instagram

Oron över att inte räcka till i dotterns sorgearbete finns däremot alltid där.

– Svårast i det här fallet, i den situation som vi lever i, är att jag inte riktigt vet hur min dotter Tindra mår efter att hennes mamma har gått bort. För att det går inte alltid att tyda. Och det tycker jag är en fruktansvärd känsla som förälder. Sen blir det, tycker jag, lite bättre för varje månad, berättade han i ”Renées brygga” som sändes i februari.

Läs mer: Patrick Ekwalls gripande insikt – beslutet om kärlekslivet efter fruns död: ”Är övertygad om att…”

I somras, nästan två och ett halvt år efter Hannahs bortgång, träffade tv-profilen Patrick Ekwall kärleken på nytt. Han presenterade då även sin nya flickvän.

Camilla Coene, 39, jobbar som vd för en PR-byrå i Stockholm. Hon bor på Lidingö (Patrick bor i Bromma) tillsammans med sina två döttrar.

Paret hade redan setts ett tag innan de blev offentliga, men de valde att ligga lågt med det.

– Vi kände verkligen att allt måste fungera för alla i familjen och vi sågs ett tag innan våra barn fick veta att vi var ett par. Vi var förstås tvungna att känna av allas mående väldigt noga, sa Camilla till Aftonbladet i somras.

Patrick Ekwalls ord om Camilla

Omställningen att träffa en ny kvinna att dela sin vardag med, efter att han bott själv med sin dotter i över två år, har gått bra för Patrick. I en intervju med sajten Allas berättar han med nya ord om relationen – och om hur Tindra har reagerat på att hennes pappa träffat en ny.

– Allt har gått oväntat bra. Tindra har verkligen tagit till sig Camilla på ett bra sätt. Hon har dessutom två tjejer i Tindras ålder, vilket blev ett bingo i sammanhanget. När man varit i min situation är det speciellt och känsligt, man har en massa åsikter att handskas med när man träffar någon och blir kär, säger han och syftar på att många har åsikter om att han skaffat en ny partner efter fruns död.

En leende Patrick Ekwall med nya flickvännen Camille Coene. Foto: Instagram

Patrick Ekwall beskriver Camilla som en förstående, kärleksfull och fantastisk människa. Han är lättad över att valet av kärlekspartner accepterats av den yngsta dottern.

– Hon är klok, härlig och fin. Camilla har fört in något positivt och nytt i mitt och vårt liv igen. Utan att veta tror jag att Tindra tycker om att se mig glad och lycklig igen, säger han.

Alla förtjänar att vara lyckliga. Hoppas att ni får det bra ihop och att familjerna fortsätter att må gott.

Exit mobile version