Foto: TV4, Instagram

Per Andersson gör debut på scenen – visar nya utseendet i pjäsen

Per Andersson tar ett stort steg i karriären när han för första gången intar scenen på Stockholms stadsteater. Inför premiären av pjäsen överraskar han dessutom med en imponerande utseendeförvandling.

Vilken grej!”, skriver Per Andersson på Instagram.

Komikern och skådespelaren Per Andersson har en otrolig förmåga att dyka upp när man minst anar det. Under sommaren har han synts i ”Allsång på Skansen” tillsammans med Pernilla Wahlgren, som han tidigare har haft ett nära samarbete med.

Dessutom har han haft en återkommande roll i ”Lotta på Liseberg”, där han ofta gjorde överraskande inhopp innan programledaren Lotta Engberg valde att kliva åt sidan.

Per har också gjort sig ett namn som en av grundpelarna i det populära humorprogrammet ”Grotesco” och med sina många timmar i panelen i ”Parlamentet”.

Per Anderssons nya steg i karriären

Nu står Per Andersson inför en av sina mest utmanande och seriösa roller hittills. Han har nämligen blivit tilldelad en plats i Peter Schaffers berömda pjäs ”Amadeus” från 1979, och detta markerar även hans debut på Stockholms stadsteater.

På Instagram delar Per stolt med sig av nyheten:

Vilken grej! En annan ska göra debut på Stockholms stadsteater till våren. Jag ska spela kejsaren i Peter Schaffers klassiker Amadeus från 1979 – en pjäs om maktkamp och avundsjuka sätts upp som musikaliskt kostymdrama med stråkkvartett och operasång live på scen. Det blir mäktigt!

Föreställningen har premiär den 7 februari på Stockholms stadsteaters stora scen. Per avrundar med:

Ärade publik! Mozart! Salieri! Välkomna att äntra mitt slott!

Per Anderssons visar upp nya utseendet

Pjäsen kommer att utmana Per Andersson på flera plan, inte bara i skådespel och sång. I en bild som han delar på Instagram, syns Per iklädd både dräkt och peruk, i en autentisk 1700-talsstil för att skildra perioden då Mozart levde.

Som kejsaren Josef är Per sminkad och klädd i en storslagen utstyrsel från rokoko-eran, och han poserar tillsammans med sina kollegor Philip Zandén och Simon Reithner.

Du rockar verkligen stilen, Per! Tjusigt!

LÄS MER:
* Därför valde Per Andersson att storma Benjamins framträdande – mitt framför gästerna
* Pernilla Wahlgren och Per Andersson hyllas av tittarna – starka orden efter draget i ”Allsång på Skansen”

 

Läs mer om...