Foto: TT

Per Anderssons uppgörelse med exet – tidigare sambon Malin tillät honom en sak efter uppbrottet: ”Överens om…”

Efter 25 år tillsammans valde komikern Per Andersson och ex-sambon Malin Carlsson att gå skilda vägar i vintras.

Tillsammans kom de överens om en speciell uppgörelse – för framtidens skull.

– Min yngsta son tyckte det var kanon, säger Per Andersson till Expressen.

Per Anderssons ”kupper” har varit en riktig följetong i ”Lotta på Liseberg” denna sommar. Med sin halvgalna och varierande humor har han dykt upp med ojämna mellanrum i den Lotta Engberg-ledda och direktsända allsången från Göteborg.

Komikern har flera gånger förklarat att han har siktat in sig på Charlotte Perrellis rekord. Schlagerdrottningen är den gästartist som har flest antal medverkanden i programmets historia.

Redan i premiären fick vi se Andersson överraska Lotta och gästerna när han dök upp iklädd en grön mankini och badtofflor på scenen.

Artikeln fortsätter under bilden.

Per Andersson, Lotta på Liseberg
Foto: TV4

Då lät skådespelaren alla veta att han skulle dyka upp fler gånger under säsongen för att slå en artists rekord.

Perrellis rekord är 14 gånger som medverkande i ”Lotta på Liseberg”. Detta har Per Andersson alltså varit ivrig att försöka bräcka i sommar.

Per Anderssons snuskiga pik till doktor Mikael

Bland annat dök han upp för ett par veckor sedan iförd en tajt kroppsstrumpa. Vid ett annat tillfälle kuppade Per Andersson sig in i sändningen – innan han skämtsamt bars undan av vakter. Men innan dess hann han slänga ur sig en pik om Lotta Engbergs sambo, TV4-doktorn Mikael Sandström.

– Lotta, jag säger som Soldoktorn: ”Jag kommer igen, jag kommer igen”, skrek Per Andersson, samtidigt som han blev utburen.

Artikeln fortsätter under bilden.

Per Andersson
Foto: TV4

I måndags var det dags igen – när Per dök upp iklädd lösskägg och keps. Plötsligt klev han upp på Lisebergs stora scen där Lotta satt och intervjuade gästartisterna Magnus Carlsson och Linda Bengtzing. Engberg kunde inte hålla sig för skratt när hon såg vad Per hittat på den här gången.

LÄS MER: Tittarna kokar av ilska efter Per Anderssons kupp i Lotta på Liseberg – oförskämda beteendet väcker raseri: ”Löjlig och pinsam”

– Jag har suttit utklädd i publiken sedan klockan 18. Nu kan jag säga att jag varit med fjorton gånger och nästa vecka kommer jag slå Charlotte Perrellis rekord, sade Per Andersson, innan han gick och satte sig hos publiken igen.

Artikeln fortsätter under bilden.

Per Andersson, Lotta Engberg
Foto: TV4

Den goe göteborgaren dyker inte bara upp i ”Lotta på Liseberg” titt som tätt.

Per Anderssons drag med Pernilla Wahlgren

Hans kalender har på senare tid varit fullspäckad med framträdanden – bland annat syns han i sommar i Eva Rydbergs avskedsföreställning ”Två man om en änka” som spelas till och med 20 augusti på Fredriksdalsteatern i Helsingborg.

Under första halvåret har han också haft en roll i kritikerrosade ”Peter Pan går åt helvete” där bland andra även Pernilla Wahlgren ingick i ensemblen.

Detta har följt efter att han och ex-sambon Malin Carlsson i vintras förklarade att de skulle gå skilda vägar. Efter 25 år tillsammans berättade Per i SVT:s talkshow ”Carina Bergfeldt” om beslutet med exet.

– Det är länge, man blir ju tajta som satan. Men samtidigt kommer man till ett läge då det är dags att göra det och man har gått igenom mycket, då måste man våga ta det steget också. Det är något man gör tillsammans, vi är fortfarande jättebra vänner, sade han i programmet och fortsatte:

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20180428 Komikern Per Andersson och ex-sambon Malin Carlsson vid nöjesfältet Gröna Lunds öppningsdag för säsongen. Foto: Jessica Gow / TT
STOCKHOLM 20180428 Komikern Per Andersson och ex-sambon Malin Carlsson vid nöjesfältet Gröna Lunds öppningsdag för säsongen. Foto: Jessica Gow / TT

– Det här gör vi tillsammans, och tar det här steget på ett vuxet och rimligt och moget sätt ändå. 

Per Andersson om beslutet med exet

Paret har två barn ihop, och det var självklart för dem att de fortfarande skulle bo i närheten av varandra. Per flyttade ut.

– Vi gick isär, och då var vi överens om att det var bra att någon bodde kvar i huset, och då hittade jag en lägenhet nära. Min yngsta son tyckte det var kanon, och har beskrivit det som att nu har vi tre toaletter hemma. Det är så nära att han kan gå och kissa hem hos mig, säger Per Andersson till Expressen.

Samtidigt berättar komikern att han funderat över om han kunnat göra något annorlunda.

– Ja, det ingår väl också. Alla de tankarna kommer ju förstås. Det är rimligt att de ligger där. Man går ju ändå igenom något starkt ihop, och då är det viktigt att man löser det tillsammans och försöker ha den kommunikationen. Där tycker jag att Malin eller vi har löst det fint. Hatten av för oss! Och barnen!

STOCKHOLM 20211029 Per Andersson, sådespelare och komiker. Foto: Henrik Montgomery / TT
STOCKHOLM 20211029 Per Andersson, sådespelare och komiker. Foto: Henrik Montgomery / TT

Vi önskar er all lycka nu och framöver, Per och Malin!

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar.