Per Gessle avslöjar riktiga relationen med bandmedlemmarna i Gyllene Tider – efter alla år

Med flera bejublade turnéer och album har Gyllene Tider satt prägel på den svenska sommaren och musikhistorien sedan 1970-talet.

Snart ska de ge sig ut på en avskedsturné, men bandmedlemmarna som har en mångårig historia tillsammans, ser sig som främlingar mot varandra.

– Skulle vi inte göra på det här sättet finns det en risk att fem främlingar plötsligt ska spela popmusik från förr inför 150 000 personer, säger Per Gessle till Svenska dagbladet, enligt Expressen.

Vem har inte dansat till ”Sommartider” eller ”När vi två blir en”? Till sommaren ger sig Gyllene Tider ut på en sista avskedsturné. En turné som sålde slut på nolltid och nu ska bandet förbereda sig inför den stora sommarturnén.

Men trots att de varit i samma band sedan 1970-talet blommar inte vänskapen. Bandmedlemmarna Per Gessle, Mats Persson, Anders Herrlin, Göran Fritzon och Micke ”Syd” Andersson – umgås inte längre.

Gyllene Tider gör snart avskedsturné. Men umgås de gör de nästan aldrig. Foto: Wikkicommons

”De andra följer jag i princip bara på Facebook”

I en intervju med Svenska dagbladet berättar frontmannen Per Gessle hur de jobbar ihop ibland men privat är det inte många möten.

– Vi har synnerligen bra relationer inom bandet men vi umgås nästan aldrig. Jag jobbar så klart med Mats Persson i studion i Halmstad då och då, Anders Herrlin var med mig i Nashville då vi spelade in mina soloalbum ”En vacker natt” och ”En vacker dag”, men de andra följer jag i princip bara på Facebook. Men under en skivinspelning hittar vi genast våra ursprungliga roller. Jag tror verkligen att vi behöver hitta den elektriciteten för att kunna åka ut på turné tillsammans, säger Per Gessle till Svenska dagbladet enligt Expressen och fortsätter:

– Skulle vi inte göra på det här sättet finns det en risk att fem främlingar plötsligt ska spela in popmusik från förr inför 150 000 personer. Vi måste in i varandra på något vis. Istället för att vi försöker uppnå det genom att typ åka till Mallorca och festa tillsammans i två veckor är det effektivare att spela in några nya låtar.

Per Gessle berättar om den riktiga relationen med de övriga i Gyllene Tider. Foto: Youtube/SVT

Spelar in musik utomlands

Gyllene Tider kommer släppa ett sista album, som kommer spelas in i Frankrike.

– Det är första gången vi åker utomlands och spelar in, så det ska bli otroligt kul. Per har spelat in ganska enkla demos för att lämna alla dörrar öppna för bandet att arrangera låtarna tillsammans. Eftersom vi alla kommer in med olika idéer kan ganska oväntade saker hända, som till exempel när vi testade reggaekomp till en ukulelelåt – vilket blev ”Tuffa tider”, sa Mats ”MP” Persson i ett pressmeddelande enligt Expressen.

Oj detta hade man inte kunnat ana! Tryck på gilla-knappen om du längtar tills Gyllene Tider släpper ny musik!

https://www.youtube.com/watch?v=9FkIwBt5JJ