Per Morbergs första ord – om erbjudandet att ta över som ”Ica-Stig”: ”Sinnessjukt bra betalt”

Icas reklamfilmer har sedan länge slagit de flesta rekord och nästan alla tv-tittare är vid det här laget bekanta med ”Ica-Stig”.

I över 500 avsnitt var det Hans Mosesson som hade rollen innan Loa Falkman tog över. Men det var inte självklart till en början.

– Det fick jag långt innan Loa Falkman, säger Per Morberg i ”Framgångspodden” enligt Expressen.

Skådespelaren och tv-kocken Per Morberg, 61, har sedan barnsben drömt om de största rollerna. Även om han med sin framgångsrika skådespelarkarriär uppnått en hel del finns drömmarna fortfarande kvar om att slå igenom internationellt.

I Alexander Pärleros podcast ”Framgånsgpodden” berättar Per om alla skådisars dröm – Hollywood. Vilket även Expressen skrivit om.

– Man är född lite för sent, annars hade man kanske varit där ute i världen. Det är roligt med de unga svenska duktiga människorna som jobbar utomlands nu. Det kan jag känna en sorg över, att jag är lite för gammal. Jag vill fortfarande, säger Per Morberg i ”Framgångspodden”.

Per Morberg
Foto: TV4/Youtube

Blev erbjuden jobbet som Ica-Stig

Sedan tidigare har Per varit öppen med att många av hans projekt har han gjort för pengarna. Med sitt starka varumärke har han medverkat i tv och släppt böcker.

Men podcasten berättar Per 61-åringen att han även tackat nej till en hel del erbjudanden.

Däribland ett erbjudande om att ta över som Ica-Stig efter Hans Mosesson.

– Det fick jag långt innan Loa Falkman. Eller, det var jag som fick det då. Jag bad väl om något hutlöst, det var inte för att jag var för fin för att göra det, men ska man göra en sån sak då ska man ha sinnessjukt bra betalt. Annars ska man inte göra det, säger Per i ”Framgångspodden”.

Björn Kjellman, Ica-Stig
Foto: Youtube

Krävde mycket pengar

Hans Mosesson gjorde över 500 avsnitt som Ica-Stig i Icas reklamfilmer innan han lämnade posten. Då, 2015, tog Loa Falkman över rollen för att några år senare lämna över stafettpinnen till den nuvarande roll-innehavaren Björn Kjellman.

Men i podcasten erkänner Per att han bad om enorm summa pengar som ersättning  och medger att det kanske var till följd av att han egentligen inte var så intresserad av jobbet.

– Jag sa nog något som var så utopiskt stort, så de inte kom tillbaka. Så det var väl mest som du säger att jag inte ville göra det, säger Morberg i podcasten.

Vad tycker ni? Hade ni velat se Per Morberg som ”Ica-Stig”? Lämna gärna en kommentar på Facebook!