Pernilla Wahlgren bryter tystnaden om pappa Hans sista tid i livet – då fick han dödsdomen: ”Han behövde inte…”

I över ett halvårs tid kämpade Hans Wahlgren mot cancern som till slut tyvärr tog hans liv.

Nu berättar Pernilla mer om sorgen efter sin far, och de tunga känslorna då familjen möttes av cancerbeskedet.

Det var den 10 maj som Hans Wahlgren somnade in och lämnade familjen, och även hela landet, i sorg.

Hans utgjorde den ena halvan i 60-talets kanske hetaste kändispar tillsammans med Christina Schollin, som han höll ihop med i över 60 år.

I en intervju med Expressen berättar dottern Pernilla Wahlgren mer om sorgen efter sin pappa och om chocken som familjen nåddes av då han fick sin cancerdiagnos. Pernilla beskriver det som ”omtumlande”.

– Det känns som att man tappar ett ben eller båda benen i början. Man undrar hur man ska klara sig utan sin pappa, säger Pernilla till Expressen.

Det var i höstas, närmare bestämt i oktober som Hans Wahlgren och familjen fick cancerbeskedet. Han fick höra att det var obotligt och att han hade mellan veckor till månader kvar att leva.

– Och han fick sju månader faktiskt. Det är en jättestor sorg men vi har också hunnit säga allt man vill säga. Vi har verkligen varit tillsammans som en familj och kunnat stötta varandra i den här sorgen, säger Pernilla.

Hans Wahlgren
Hans Wahlgren. Foto: Claudio Bresciani / TT

Familjen slöt upp

Under Hans Wahlgrens sista tid i livet så var han omfamnad av sin familj. En tid bodde Hans dessutom hemma hos Pernilla, så att de skulle få så mycket tid ihop som möjligt.

– Flera av oss var närvarande när han somnade in. Han behövde inte känna sig ensam, säger Pernilla till Expressen.

Efter att Hans gick bort så har Pernilla och familjen överösts med kärlek från fans och följare. Dessutom fick Hans ett eget hyllningsavsnitt i ”Wahlgrens värld”.

Vila i frid Hans Wahlgren. Alla tankar går till familjen.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev