Pernilla Wahlgren om dottern Biancas sjukdom

Det blev en öppenhjärtig intervju när Pernilla Wahlgren och Bianca Ingrosso gästade ”Skavlan” på fredagskvällen. 24-åriga Bianca berättade om sina problem med både ätstörningar och bulimi – något som påverkat hela familjen.
– Jag kämpar med det varje dag fortfarande, säger Bianca Ingrosso i ”Skavlan”.

Bianca Ingrosso, Pernilla Wahlgren, Sommar i P1, Sommarpratare
Foto: Maja Suslin/TT.

Bianca Ingrosso, 24, berättade i ”Skavlan” om hur det är att leva med ätstörningar och bulimi – något som hon lider av än i dag.
– Jag kan inte äta en sallad, och bli mätt, och inte få ångest. Jag kämpar med det varje dag fortfarande. Jag tänker hela tiden, ”kan jag gå till den restaurangen?”, hur blir det om jag äter där, och de människorna vill jag inte gärna äta för mycket med, för de har för bra koll på mig. Det är ett extremt kontrollbehov, förklarar Bianca Ingrosso i ”Skavlan”.

Pernilla Wahlgren om relationen med Bianca

Sjukdomen har fått konsekvenser för hela familjen och inte minst relationen mellan Bianca och mamma Pernilla.

För Pernilla har det inte varit lätt att hantera – och ibland har det lett till bråk.
– Från början tog det jättelång tid innan jag förstod att Bianca hade bulimi. Så här i efterhand så förstår jag att mycket av ditt dåliga humör, att vi bråkade och tjafsade, det hade kanske inte egentligen med oss att göra, utan att det då var baserat på maten. Att du då den dagen hade ångest eller så, säger Pernilla Wahlgren.

Pernilla var länge ovetande om dotterns tillstånd, vilket försvårade relationen.
– Hade jag vetat det tidigare hade vi kanske kunnat ha en bättre relation. Då hade jag kunnat vara mer förstående, vad det är som händer.

Bianca har varit öppen med sina ätstörningar i flera år och har berättat om det i olika sammanhang, bland annat i sitt sommarprat.

Mor-och-dotter-duon är just nu aktuella med en ny säsong av succéprogrammet ”Wahlgrens värld”, som sänds i Kanal 5.

Så starkt att berätta om de här problemen, Bianca. Tryck på DELA-knappen för att visa ditt stöd. 

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/W60icHsjV21kdCKQHhXzTpiiAMNsLxHven4nv3EPIxkf28OHsF2uCsB_58o4q5zq?autoplay=1&mute=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]