Pernilla Wahlgren tar över Allsång på Skansen som programledare

Hon blir ny programledare för Allsång på Skansen – tar över efter Sanna Nielsen

Det har länge varit tyst från SVT gällande vem som ska ta över Allsång på Skansen efter Sanna Nielsen. Men nu är hemlighetsmakeriet över. Under tisdagsmorgonen gästades SVT av den stjärna som kommer att leda den populära allsången nästa sommar. 

– Jag är så himla glad, säger Pernilla Wahlgren. 

Efter sju år som programledare för Allsång på Skansen meddelade artisten Sanna Nielsen att hon slutar. Vem som ska fylla hennes skor var länge oklart, då uppdraget är ett prestigefyllt sådant. 

Allsång på Skansen
Allsång på Skansen

LÄS MER: Tittarnas kritik mot SVT – efter bilderna på Sanna Nielsens avsked i Allsång på Skansen: ”Så trist”

Allsång på Skansen 2023

Sven Lilja, Bosse Larsson, Anders Lundin, Lasse Berghagen och Måns Zelmerlöw är några exempel på folkkära namn som fått det anrika uppdraget av SVT, och nu adderas ännu en populär kändis till listan. 

Pernilla Wahlgren tar över

Under tisdagsmorgonen blev det officiellt att det är Pernilla Wahlgren som tar över Allsång på Skansen efter Sanna Nielsen. 

– Det är så stort, det är så hedrande, smickrande, och jag är så fantastiskt glad, säger Pernilla Wahlgren i SVT Morgonstudion

Pernilla Wahlgren tar över Allsång på Skansen. Foto: SVT
Pernilla Wahlgren tar över Allsång på Skansen. Foto: SVT

Att hålla tyst om sitt nya jobb har varit allt annat än enkelt, berättar Pernilla i direktsändning. 

– Det känns så skönt, jag har aldrig varit med om så mycket hemlighetsmakeri. säger hon, och tillägger att inte ens taxichauffören som skickades för att köra henne till studion fick veta vem denne skulle hämta. 

Att ta sig an rollen som programledare för Allsång på Skansen innebär en sommar av arbete, med direktsändningar varje tisdagskväll.

Men att ha kameror på sig ofta är något som Pernilla Wahlgren minst sagt är van vid.

De senaste åren har teamet bakom ”Wahlgrens Värld” följt henne överallt, samtidigt som hon arbetat med egna shower, tv-produktioner, samt producerat egen podcast tillsammans med Sofia Wistam.

Vill ha in mycket humor

Nu ser hon fram emot det nya jobbet, som kommer att tillföra Allsången en stor skopa Pernilla. 

– Det är inget program som man vill göra om, eftersom att det redan är så bra som det är, men eftersom att jag jobbar mycket med humor så vill jag för in det så mycket som jag kan, säger hon om sitt nya uppdrag som Allsångsledare.