Pernilla Wahlgrens stöd till dottern Bianca i svåra sjukdomen

Bianca Ingrosso kämpande mot ätstörningar under uppväxten.

Men när hon besökte en ätstörningsklinik i tv-programmet ”Wahlgrens värld” rördes många jobbiga känslor upp igen.

Det var under tonårstiden som Bianca Ingrosso, 23, drabbades av ätstörningen bulimi. Hon har kämpat för att må bättre. Något som hon även pratade om i sitt sommarprat i P1 – ett program som gjorde succé bland lyssnarna.

Idag mår Bianca Ingrosso bättre och vill gärna göra skillnad och hjälpa andra människor med ätstörning.

”Jag mår bättre idag”

I programmet ”Wahlgrens värld” så besöker i Bianca en ätstörningsklinik, vilket rörde upp känslor.

– Jag har förstått att det kommer vara med mig för resten av mitt liv. Jag mår bättre i dag, jag kan äta en måltid utan att få panik. Förr ville jag inte bli av med sjukdomen, men nu vill jag det. Jag vill inte må så här, säger hon och kan inte hålla tillbaka tårarna.

Har starkt stöd i mamma

Som tur är har Bianca stöd i mamman artisten Pernilla Wahlgren.

– Det är väldigt svårt som förälder, man vill vara lyhörd och stöttande utan att vara kräkspolis. Men det är väldigt svårt. Det sitter ju i, hon kämpar med det fortfarande och har blivit mycket bättre tack vare att hon har tagit hjälp och får stöd av familj och vänner. Men det är fortfarande att jag springer efter henne om hon går på toaletten efter middagen, då blir man misstänksam och står och tjuvlyssnar och så, säger Pernilla Wahlgren i ”Wahlgrens värld”

Jag tycker Bianca är modig som berättar om sjukdomen och jag tror att hennes berättelse kan hjälpa andra, tjejer som killar, som drabbas av ätstörningar! Dela gärna vidare om du håller med!