Peter Harryson har rasat i vikt – nya bilderna visar folkkäre stjärnans förvandling: ”Jätteskönt”
Peter Harryson. Foto: TT

Foto: TT

Peter Harryson har rasat i vikt – nya bilderna visar folkkäre stjärnans förvandling: ”Jätteskönt”

Peter Harryson rasade i vikt efter månaderna på sjukhus.

Nya bilderna visar hur den folkkäre ”Så ska det låta”- och ”Hedebyborna”-stjärnan ser ut nu.

– Det är jätteskönt, säger han till Aftonbladet.

Peter Harryson, 75, har underhållit svenska folket i decennier. I slutet av 1990-talet och början på 2000-talet var han ett lika givet inslag i svenskarnas fredagskvällar, som chipsen och tacosen.

Men efter glansdagarna i tv-succén ”Så ska det låta”, som sågs av en miljonpublik i SVT, har den populäre programledaren och skådespelaren tagit klivet ut ur tv-rutan.

Egentligen tog hans framgångsrika karriär fart på redan 1970-talet. Det var ju då Norrköpingssonen på allvar slog igenom för den breda publiken, framför allt i kultförklarade dramaserien ”Hedebyborna”, där Harryson spelade handlarns son Rulle.

Han har också varit verksam vid Stockholms stadsteater i tio års tid. Men det är kanske ändå i ”Så ska det låta” som han gjort sig som mest känd.

Det var i januari 1997 som SVT började sända musikunderhållningen från TV-huset i Stockholm och resten är, som det brukar heta, historia. Harryson blev, tillsammans med kapellmästarna Anders Berglund och Robert Wells, ansiktet utåt för tv-showen som var en tittarfavorit i många år.

LÄS MER: Det här gör Peter Harryson i dag – 20 år efter Så ska det låta-succén

2005 lämnade han programmet och återvände till teaterscenen – en plats han blev kvar på till pensioneringen när han fyllde 65 år.

Artikeln fortsätter under bilden.

Det populära tv-programmet " Så ska det låta" presenterade sin nya säsong 2001. Peter Harryson, programledare. Foto: Maja Suslin/TT
Det populära tv-programmet ” Så ska det låta” presenterade sin nya säsong 2001. Peter Harryson, programledare. Foto: Maja Suslin/TT

Peter Harryson tvingades till 15 veckor på sjukhus

Julen 2018 var han med om någonting riktigt otäckt.

Det var i slutet av förra året som Harryson plötsligt drabbades av sjukdom. Han syntes då också i dramaserien ”Bröllop, begravning och dop” och gjorde en uppskattad comeback i ”Så ska det låta” vårdades han på sjukhus. Det blev 15 veckor på sjukhus efter blodförgiftning.

Harryson gick ner nästan 40 kilo i vikt under sjukhusvistelsen.

– Innan dess vägde jag 148 kilo och sedan gick jag ner till 85 kilo. Jag gjorde inget mer än att sluta äta, jag fick ju allt via dropp. Det är helt fel sätt och banta på och inget som rekommenderas. Men det funkade och jag blev också av med min diabetes. Det är jätteskönt, säger Peter Harryson till Aftonbladet.

Artikeln fortsätter under bilden.

GÖTEBORG 20230221 Peter Harryson, fd programledare i SVT. Foto: Adam Ihse / TT
GÖTEBORG 20230221 Peter Harryson, fd programledare i SVT. Foto: Adam Ihse / TT

Och vikten, den håller han i.

– Ja, det gör jag. Jag äter mycket mindre och på bestämde tider. Förr i världen kunde jag sitta och vräka i mig massa mat klockan elva på kvällen. Men jag kunde inte äta innan en föreställning och vara däst på scenen. Nu äter jag en god lunch och sedan får det vara bra.

Hoppas på comeback: ”Tycker inte att jag är färdig”

Samtidigt misstänker skådespelaren att karriären är över, och kallar sin insats i filmen ”Dödsdansen” på Göteborgs stadsteater för sin sista stora insats.

Däremot tycker han att det skulle vara kul att få nya skådespelaruppdrag – eller med musiken.

– Ja, jag tycker inte att jag är färdig. Men jag upptäcker att jag inte orkar längre eller klarar av det. Jag skulle däremot gärna vilja sjunga och jobba lite med Bengt Magnusson som är min gitarrist. Vi försöker få ihop något nytt program. Sedan får vi se vad som händer med det och om det är någon som vill ha oss, säger Harryson.

GÖTEBORG 20230221 Peter Harryson, fd programledare i SVT. Foto: Adam Ihse / TT
GÖTEBORG 20230221 Peter Harryson, fd programledare i SVT. Foto: Adam Ihse / TT

Vi hoppas få se mer av dig i rampljuset, Peter! Tack för alla fina stunder du bjudit publiken på genom åren.

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar om denne stjärna!