Peter Jihdes besked: Därför slutar han jobba i förtid

De flesta känner igen programledaren Peter Jihde då han synts flitigt i tv-rutan i decennier. Under många år var han programledare i TV4, både för Idol och för Nyhetsmorgon med Tilde de Paula, sedan gick han över till MTG.

Men nu börjar 47-årige Peter Jihde planera för slutet av sin karriär. han tänker nämligen pensionera sig i förtid.
– Jag älskar mitt jobb, men jag vet också att diabetes tar på krafterna och att det inte är givet att jag kan fortsätta arbeta till 65 eller längre om jag ska få må bra, säger han till Expressen.

För sex år sedan fick programledaren Peter Jihde veta att han drabbats av diabetes. Beskedet var ett tungt sådant, då Jihde plötsligt fick ändra sina levnadsvanor och vardagar, efter 40 år.

Men även om diabetes är en vanlig folksjukdom där medicineringen moderniserats, så börjar Jihde ställa in sig på att sluta arbeta i förtid.

Har ökat pensionssparandet

I en intervju med Expressen berättar han att han planerat att gå i förtidspension, då han pensionssparat pengar sedan han var 19 år.
– Jag ser ingen lång karriär framför mig, utan tänker att jag ska sluta i god tid för att kunna leva utan att dö av den här sjukdomen. Från början tänkte jag nog arbeta så långt upp i åren jag fick, men nu har jag ökat pensionssparandet för att kunna sluta strax innan jag fyller 60, säger Peter Jihde till Expressen.

Nästa vecka leder Peter Jihde diabetes-galan, tillsammans med sångerskan Molly Sandén, som även hon har diabetes.

Dela för att skicka en styrkekram till alla med diabetes.