Foto: TV4/Youtube

Peter Jihdes dotter Mollie har växt upp – och är pappa upp i dagen!

.

Peter Jihde är en av våra mest kända programledare i tv.

Men när han inte står framför kamerorna gör han det föräldrar gör mest med sina tonårsbarn.

Övningskör.

– Jag har verkligen utvecklats mycket av att få barn, har Jihde tidigare berättat i Hemmets journal.

Peter Jihde har arbetat i närmare 30 år i journalistikens tjänst – och även hunnit med stora tv-produktioner inom såväl sport- som nöjesbranschen. I flera år var han ansiktet utåt för TV4:s populära talangtävling ”Idol” och efter en tid i underhållningens tecken sadlade han åter om för att bli programledare i Nyhetsmorgon.

Tillsammans med Tilde de Paula Eby guidade Jihde tittarna genom morgnarna i flera år. De båda har i flera intervjuer berättat om sin vänskap även utanför tv-rutan.

Peter Jihde lämnade Nyhetsmorgon för TV3

Därför var det kanske också många som chockades när Jihde förra året berättade att han skulle sluta på morgonprogrammet Nyhetsmorgon och TV4 – vilket många tittare såg som en stor sorg. Flera vittnar fortfarande att de känner en stor saknad efter Jihde om morgnarna.

I stället är det TV3 och Viasat som gäller för 47-åringen som är uppväxt i Växjö. Jihde har som bekant även hunnit med en sväng som programledare och reporter på SVT-sporten i mitten på 2000-talet då han bland annat arbetade med sändningarna från OS i Turin 2006.

Peter drabbades av diabetes typ-1 år 2012 och har sedan dess verkat för att öka kunskapen och sprida information om sjukdomen.

Det har han bland annat gjort på sin nya tv-kanal där han programlett ”Diabetesgalan” och ”På gränsen”.

2016 författardebuterade programledaren med boken ”Jihdes diabetes: en match för livet”. Den har han skrivit tillsammans med hustrun Karin Jihde, och i boken berättar han öppenhjärtigt om hur det är att leva med sjukdomen.

– Mitt insulin bara försvann, kroppen tog död på insulinproduktionen av sig självt genetiskt. Typ 2 är också genetisk, men den lever man sig till lite långsammare. De får inte samma hjälp som vi får. Där skulle jag vilja lägga mycket mer resurser på att informera folk om hur man ska leva. Att du ska träna, gå i trappan, inte äta 300 gram chips eller dricka en liter läsk. Sådana små saker kan göra jättestor skillnad. Där tycker jag man ska lägga mycket krut, sade Jihde till Newsner i samband med ”Diabetesgalan”.

LÄS MER: Peter Jihdes förslag: Därför ska alla få testa sitt blodsocker

Stödet från dottern Mollie

På samma gala fick han stöd av frun Karin – och även av hans 16-åriga dotter Mollie som fanns på plats.

Nu verkar det som om Peter och Mollie haft någonting väldigt viktigt för sig: De har nämligen varit ute och övningskört! Programledaren har nämligen lagt upp bilder på Instagram där han skriver: ”Före och efter premiären”. På bilen bakom pappa och dotter finns en övningskörningsskylt.

Peter Jihde, som var programledare för TV3:s ”Diabetesgalan” i höstas, poserade då på den blåa mattan tillsammans med Karin och Mollie. Och visst kan man se likheter från pappas sida?

Peter och Karin har två gemensamma barn, Alice och Amanda. Mollie har Peter med sin första fru Sarah.

Peter Jihde med fru Karin och dotter Mollie

Posted by Beatdiabetesfoundation on Monday, November 19, 2018

– Jag har verkligen utvecklats mycket av att få barn. Det finns inget roligare än att se sitt barn le eller skratta, det är det bästa som finns i hela livet. Per automatik ler du själv och tycker allt är toppen. Men hur det är att bli förälder kommer som en chock för många eftersom livet helt förändras. Från att du och din partner har varit i fokus hamnar du plötsligt på åtminstone plats tre, och det kan kännas som plats sju, har Jihde tidigare berättat för Hemmets journal.

Vi önskar er all lycka till med övningskörningen framöver, Peter och Mollie! 

Dela gärna vidare för att sprida Jihdes budskap om diabetes.