Peter Jihdes stora livsförändring — efter 18 år på TV4

Tidigare i år fick vi höra att Peter Jihde skulle byta kanal från TV4 till MTG och TV3. Denna omställning har nu skett och det har verkligen blivit skillnad för Jihde-familjen. Han berättar nu om hur de har behövt förändra vardagen, skriver Expressen.

– Nu får man lägga upp ett litet eget familjeschema, det är nyttigt det också, säger Jihde, enligt Expressen. Det nya arbetet på TV3 har inneburit att stora förändringar har skett i familjens planering och för han själv. Under tiden han arbetade med Nyhetsmorgon var det många tidiga morgnar där han var tvungen att vara påväg vid halv fyra-tiden på morgonen för att komma fram i tid.

Foto: TV4

”Mer ett vanligt jobb på kontorstid”

Då det var dessa tidiga arbetsmorgnar när han arbetade med Nyhetsmorgon hade han större delen av dagen fri vilket var perfekt eftersom han har tre barn. Två gemensamma döttrar med sin nuvarande fru samt en dotter från ett tidigare äktenskap. Vid det nya arbetet på TV3 är det mer kontorsarbetstider vilket gör att han får åka med andra människor i kollektivtrafiken på morgonen. I och med förändringen har familjen varit tvungna att lägga upp ett schema för hur vardagen ska kunna flyta på. Detta känner dock både Peter och hans fru Karin Jihde är nyttigt för dem.

Blir kollega med brodern

I och med att han nu har börjat arbeta på TV3 blir Peter kollega med brorsan Niklas Jihde.
– Jag hoppas jag får göra någonting med Niklas. Att göra sport ihop vore – på småländska – skitkul, säger Peter Jihde, skriver Expressen.

Tack TV4 för alla äventyr genom åren! Och tack MTG för de nya som väntar.

A post shared by Peter Jihde (@jihdesdiabetes) on

Vi hoppas verkligen att det går bra för Peter Jihde på den nya kanalen. All lycka till familjen!