Peter Stormares intima ord om hustrun – udda draget för att få kärleken på fall: ”Ända in i sovrummet”

Ett fax till svärföräldrarna – och en tolk på första dejten.
Här avslöjar folkkäre stjärnskådisen Peter Stormare sin hemliga taktik för att få hustrun Toshimi på fall.

Peter Stormare, 68, gifte sig 2008 med sin älskade hustru, designern Toshimi Stormare, 48. Tillsammans har de 12-åriga dottern Kaiya. Peter har också dottern Kelly från en tidigare relation.

I fredagens avsnitt av ”Skavlan” i SVT berättar den folkkäre svenske stjärnskådespelaren hur han mötte sin blivande fru. Det var en kärleksfull gest som inledde deras förhållande.

– När jag träffade min fru var det att, skriva brev till hennes föräldrar och faxa, fanns det på den tiden, säger Peter Stormare i ”Skavlan”.

Foto: SVT

Frågade blivande svärföräldrarna om lov

När programledaren Fredrik Skavlan undrar hur det gick till, svarar ”Fargo”-stjärnan att han skrev ungefär följande:

– ”Hej jag heter det och det, och jag jobbar med teater och film. Jag bor i New York nu, jag ska flytta till Hollywood, Los Angeles. Jag kommer från Sverige” … Sedan fick jag till svar att pappan skulle komma över och träffa mig, men då sa jag: det är väl lika bra att jag åker över och träffar pappan där, och mamman. Så jag fick träffa dem, säger Peter Stormare i SVT.

Enligt skådespelaren frågade han föräldrarna om ”att få till en dejt och förlova oss, kanske” med deras dotter.

Det blev ett möte mellan de båda – och eftersom de inte talade samma språk krävdes det att en tolk fanns med.

Foto: SVT

– Vi träffades och pratades vid. Hon snackade ingen engelska. Min japanska var riktigt dålig. Jag fick ha med min assisterande regissör, Rioko. Hon översatte.

Stormares språkdrag för att få kärleken på fall

Att Stormares kollega kunde följa med och tolka deras samtal blev avgörande. Stormare återberättar sedan ungefär hur samtalet via tolken fortlöpte.

– ”Han vill fria till dig, han vill förlova sig med dig”. ”Ja, men jag är inte redo än”. ”Ja men då väntar vi någon månad”. ”Jag vet inte om jag kan vänta en månad, jag kanske vill ha längre…”. Så fick vi sitta, säger Stormare i SVT.

Programledare Skavlan undrar då hur mycket hjälp de fortsatt behövde av tolken, och skådespelaren svarar lite halvt på skämt (?):

– Hon var med ända in i sovrummet, säger Peter Stormare och river ner skratt i hela studion.

Foto: SVT

”Skavlan” sänds på fredag 8 oktober klockan 21.00 i SVT1 och SVT Play.

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar på vår Facebook-sida, och önska Peter och Toshimi all lycka!