Petra Medes tunga bakslag – stjärnan stoppas av smärtorna

Petra Mede har laddat länge inför stora uppdraget.
Men nu tvingas hon skjuta upp flera föreställningar efter ett bakslag.
– Ibland går fiction och verklighet ihop, skriver hon.

Petra Mede är en av Sveriges mest rutinerade programledare inom underhållningsbranschen.

På senare år har hon haft hand om några av TV4:s allra största satsningar inom nöje – däribland Let’s dance som hon programlett de senaste två åren med kollegan David Lindgren.

Artikeln fortsätter under bilden.

David Lindgren, Petra Mede
Foto: TV4

Mede har också skrivit tv-historia i och med att hon varit värd för Eurovision Song Contest vid två olika tillfällen i Sverige. Inför 200 miljoner tv-tittare över hela kontinenten hyllades hon stort både 2013 och 2016 när hon ledde showen, den första gången i Malmö helt på egen hand respektive tillsammans med Måns Zelmerlöw i Stockholm 2016.

Nyligen gästade Petra Mede SVT:s talkshow ”Carina Bergfeldt”. Detta med anledning att hon från och med i november är högaktuell med egna föreställningen ”50/50” på Scalateatern i Stockholm.

Samtidigt är Mede också nybliven mamma sedan sex månader tillbaka. Mede, 52, har också en nioåring sedan tidigare i familjen. När hon talade i SVTintervjun om familjelivet gjorde hon det med värme.

– Jag har aldrig känt mig så gammal…jag är ju inte den yngsta mamman på jordklotet. De håller mig väldigt mycket i livet. Det är en odelad lycka, hur jobbigt det än är. Det var en vän som sa till mig, när man har barn och blir väckt mitt i natten så tänker man: ”men Gud, jag klarar inte det här, jag orkar inte gå upp. Men jag gör det jättegärna”. Det känns meningsfullt, sade Petra Mede i SVT-programmet.

Nu har dock Mede drabbats av ett bakslag på scenen.

Artikeln fortsätter under bilden.

Petra Mede
Foto: TV4

Petra Mede ställer in

På Instagram skriver stjärnan att hon tvingas ställa in flera föreställningar.

– Ibland går fiction och verklighet ihop, skriver Petra Mede på Instagram.

Komikern och tv-profilen uppger att det är ryggproblem som ligger bakom hennes beslut att nu ställa in flera föreställningar.

– Pga problem med ryggen har jag tvingats ställa in föreställningar före jul.
Jag hoppas innerligt att ni har möjlighet att flytta fram biljetterna till januari. Då lovar jag vara extra rolig. Kram Petra, skriver hon.

Mede har ända sedan hon var i 20-årsåldern dragits med smärtor i ryggen efter en skada, någonting hon talat om många gånger. Under Eurovision i Stockholm 2016 fick hon specialisthjälp bakom kulisserna i Avicii arena, skrev Aftonbladet då.

– Smärtan var så omnipotent, det var bara panik, man kan inte ha så här ont, det är inte möjligt, ska det vara så här ont så går det inte att fortsätta, sade hon för ett par år sedan i en intervju med SVT:s ”Min sanning”.

LÄS MER: Petra Mede om graviditeten vid 52 års ålder och familjelyckan

Vi önskar dig god bättring, Petra!

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar.