Petter Stordalens stora sorg – efter hustruns Gunhilds sjukdomsbesked

Den framgångsrike entreprenören och hotellmagnaten Petter Stordalen har gjort sig känd som en karismatisk och optimistisk person.

Petter Stordalen om sorgen

Men när hustrun Gunhild Stordalen, filantropen, miljökämpen och läkaren blev svårt sjuk förändrades allt. Gunhild drabbades av den sällsynta och obotliga bindvävssjukdomen systemisk skleros.

Givetvis ett mycket tungt besked för paret, men trots det väljer Petter att se ljust på framtiden.
– När Gunhild blev sjuk hade jag bara en sak i huvudet. Att det enda jag kan bidra med är att skapa en tro på att vi ska fixa det här. Att det alltid finns hopp och nya behandlingar, trots bakslag och återfall, säger Petter Stordalen till tidningen.

”Jag har gråtit tillräckligt”

Paret har varit öppna med deras kamp under åren och på sociala medier har de delat med sig av sina liv. Och Gunhild själv är ständigt aktiv med sitt projekt EAT Forum.

Nu berättar Petter att han lagt den stora sorgen bakom sig.
– Men vad är alternativet? Att sjunka ner och förlora tron? Jag som är frisk? Det var bara att bestämma sig. Jag har gråtit tillräckligt.

Petter är just nu aktuell med ett nytt bokförlag och målet är att ta upp kampen med de stora jättarna.
– Vi är en underdog. Eller en valp. En under-valp, säger Stordalen och tillägger att valpen en dag kommer bli större, säger han till DN.

Ni är så underbara! Dela gärna vidare artikeln för att skicka ditt stöd till Gunhild och Petter – två fantastiska föredömen!

Exit mobile version