Foto: Georgios Kefalas/AP, Steffen Schmidt/AP

Phil Collins blev skyldig Orianne Cevey 334 miljoner kronor – efter skilsmässan fortsatte exfruns svek

Phil Collins är en av världens största och mest framgångsrika musiker och artister.

Men när det kommer till kärleken så har stjärnan haft det tuffare.

Hans senaste skilsmässa kom att bli den då dyraste i Storbritanniens historia.

Phil Collins, 73, är en av världens mest legendariska musiker. Genom sin långa karriär har han gett oss mängder av fantastisk musik.

Mest känd är han kanske som trummis och senare sångare i bandet Genesis, men han har även haft en gedigen solokarriär. Låten ”In the Air Tonight” hör till en av hans absolut största hits.

Phil Collins
Foto: Steffen Schmidt/AP

Stormiga kärlekslivet

Bakom rampljuset så har Phil Collins varit gift tre gånger, och skild lika många gånger.

1975 gifte sig Phil med Andrea Bertorelli, som han har dottern Joely (född 1972) samt sonen Simon (född 1976) med. 1980 valde de dock att gå skilda vägar.

Fyra år senare, 1984, gifte sig Phil Collins i stället med Jill Tavelman, med vilken han har dottern Lily Collins (född 1989). Under en turné med Genesis 1992 så var dock Phil otrogen mot Jill, 1994 meddelade Phil att han ansökt om skilsmässa. Och det blev en dyr skilsmässa för Phil som fick betala 17 miljoner pund till Jill.

1999 gifte sig Collins med den då 25-årige Orianne Cevey, en schweizisk medborgare som tidigare jobbade som tolk åt Phil under en turné. Tillsammans fick de barnen Nicholas och Matthew som båda är i 20-årsåldern i dag.

Phil Collins och Orianne Cevey
Phil Collins och Orianne Cevey 2016. Foto: Laurent Gillieron/AP

Dyra skilsmässan

Inte heller detta äktenskap skulle visa sig hålla. 2006 skilde de sig och det skulle visa sig bli en historiskt dyr skilsmässa. Phil Collins, som inte heller denna gång skrivit några äktenskapsförord, fick betala 25 miljoner pund åt Orianne, vilket i dag motsvarar ungefär 334 miljoner svenska kronor. Därmed blev det den då dyraste uppgörelsen i Storbritannien, till och med dyrare än Paul McCartneys omtalade skilsmässa med Heather Mills.

Men det tog inte slut där. 2016 återförenades Phil Collins och Orianne Cevey och bodde tillsammans i Phils lyxiga villa i Miami. Dock tog förhållandet slut på nytt 2020 efter att det visade sig att Orianne gift sig i hemlighet med Thomas Bates, en manlig prostituerad.

Orianne och hennes nya kärlek flyttade dock inte ut från Phil Collins hus, vilket ledde till att Phil vräkte Orianne. I ett efterföljande bråk anklagade Orianne Phil för att bland annat ha misskött sin personliga hygien, vilket senare sågs som lögner.

Phil Collins och Orianne Cevey
Phil Collins och Orianne Cevey. Foto: Georgios Kefalas/AP

Dramatiken fortsatte

När Phil senare sålde sitt hus för 39 miljoner dollar så var Orianne sugen på en del av pengarna och menade att hon haft ett muntligt avtal med Phil. Detta avskrevs dock som lögn i domstolen och Phil fick behålla pengarna.

2021 rapporterade bland andra Page Six att Orianne lagt ut en av Phil Collins guldskivor och mycket annat till aktion.

Hon flyttar till ett mindre hem och gör sig av med en del av sina kläder och smycken som hon inte längre använder … Jag menar, hon har ju trots allt 5.000 par skor och bara två fötter – hon kan inte bära dem alla!”, berättade en källa till tidningen.

Sedan dess har Orianne och Thomas skilt sig, det är oklart hur relationen med Phil ser ut i dag. Men på hennes Instagram så har hon bland annat gratulerat Phil på födelsedagen och nyligen grattade hon honom dessutom på fars dag.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev