Rafael Edholm drabbad av stroke på semestern

Rafael Edholm föll ihop på ett berg.

Nu berättar han om det fasansfulla ögonblicket då han drabbades av en stroke.

– Jag skulle plocka upp mina skidor efter första åket och min arm bara hängde. Jag förstod inte, jag hade ingen känsel i den, säger han i P4 Extra, skriver Aftonbladet.

Så sent som 2012, när Rafael Edholm var mitt i inspelningen av ett tv-program, stannade hans hjärta och skådespelaren föll ihop. Det gick så pass långt att läkarna förklarade honom död. Men Rafael överlevde mirakulöst.

För Aftonbladet har han tidigare berättat att han som ung spelade hockey med en förkylning i kroppen. Detta ska ha skapat ärr som ledde till arytmi.

I dag har en apparat i bröstet som startar igång hjärtat ifall han skulle få hjärtrytmrubbning, skriver Aftonbladet.

Nu avslöjar Rafael Edholm att hans hjärtproblem ledde till att han senare drabbades av en stroke.

Foto: Henrik Montgomery / SCANPIX

Några år efter händelsen 2012 befann han sig på en skidsemester i Schweiz.

– Jag skulle plocka upp mina skidor efter första åket och min arm bara hängde. Jag förstod inte, jag hade ingen känsel i den. Jag tänkte att det var min ryggsäck som hade stramat åt men jag tog tag i armen och bara: ”vad fan är det här?”. Jag skulle säga till min kompis att det är något som inte stämmer, men då tappade jag talet också, säger han i P4 Extra enligt Aftonbladet.

Skådespelaren var på ”ett ensligt berg”, men som tur var kunde ambulanshelikoptern landa. Edholm fördes akut till sjukhus där det visade sig att han på grund av sin hjärtapparat fått koagulerat blod i huvudet, skriver Aftonbladet.

Rafael Edholm om oron: Lär sig leva med det

Rafael har fått genomgå ytterligare operation, men i dag mår han bättre. Med tanke på allt som hänt lever han dock med en ständigt närvarande oro.

– Det är ständigt närvarande. Sen så lär man sig att leva med det, säger han i P4 Extra, skriver Aftonbladet.

Vad skönt att höra att du mår bättre, Rafael! Skicka gärna era styrkekramar till honom i kommentarsfältet på Facebook.