Rania Shemoun Olsson gav inte upp kärleken – släkten accepterade inte relationen med svenska killen

Rania Shemoun Olsson

Foto: Tv4

Kärleken slår ofta till när man minst anar det. Vem det blir som Amor skjuter sina pilar mot kan man aldrig riktigt kontrollera.

För TV4-profilen Rania Shemoun Olsson var hennes kärlek till en början inte välkomnad av familjen.

Hon valde dock att följa sitt hjärta och trotsa släktens påtryckningar.

Rania Shemoun Olsson, 48, är en välbekant och älskad programledare som vi ofta ser i TV4:s Nyhetsmorgon. Det var i höstas som hon började jobba med morgonprogrammet, efter att tidigare ha varit nyhetsuppläsare i TV4.

I en intervju med Aftonbladet berättar Rania om sina känslor inför att gå från Nyheterna till det lugnare, men ack så krävande jobbet som programledare för Nyhetsmorgon.

– Ibland saknar jag det, speciellt när det händer saker. Men just nu trivs jag otroligt bra på ”Nyhetsmorgon”, jag ångrar mig inte en sekund att jag sa ja till det. Just för att jag får träffa så många olika sorters människor, det gör man ju inte när man jobbar på nyheterna. Sedan är det inte så mysigt att gå upp mitt i natten. Hata är ett starkt ord, men jag hatar det. Jag funderar ofta vad det är jag håller på med, säger Rania Shemoun Olsson till Aftonbladet.

Kom till Sverige som barn

Rania är född i Beirut, Libanon, och flydde till Sverige med familjen som treåring. Hon är äldst i syskonskaran och har tre yngre bröder.

Rania berättar att det blev en viss kulturkrock i Sverige, då kvinnor i hennes kultur i regel inte blir tagna på lika stort allvar som män.

– Jag såg det där tidigt i våra släktkonstellationer och i föreningslivet där vi var många assyrier-syrianer. Jag kände inte att det var jag så jag var ganska tidigt en rebell mot det där, berättade hon för Aftonbladet.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Rania. Foto: TV4

Släkten accepterade inte svenska kärleken

När Rania blev kär i en svensk kille, nuvarande maken Mattias Olsson, så stötte hon på protester från familj och släkt. De menade att hon borde träffa en assyrier-syrian.

– Det var inte tal om tvångsgifte, men de tyckte det skulle vara trevligt om jag valde ”rätt”. Jag var inte alls intresserad av sådant, kärleken kommer när den kommer. Då träffade jag Matte som jag blev kär i och han blev kär i mig. Jag berättade det och det blev liv i luckan, säger Rania.

Det var inte direkt föräldrarna som var emot hennes relation med Mattias. Framför allt var det den ena sidan av hennes släkt som var emot det, vilket också påverkade Ranias mamma.

Slitningar uppstod mellan Rania och hennes mamma, en period som hon beskriver som hemsk. Pappan och å andra sidan försökte övertala mamman till att träffa Mattias, vilket hon snart gick med på.

Kärleken övervinner allt

Tack vare att Rania stod på sig så lever hon i dag lyckligt med sin stora kärlek. Hon är verkligen en tuff kvinna som inte tänker backa mot sin egen vilja.

– Man kan säga att jag krattade manegen och gick lite i bräschen, jag öppnade Pandoras ask på något sätt. Jag vet inte vart jag hade hamnat om jag hade vikt ned mig, förmodligen hade jag varit en väldigt olycklig människa. Men min mamma och Matte har nu en underbar relation. Hon brukar säga att han är hennes femte barn. Hon älskar honom och tvärtom, säger Rania till Aftonbladet.

Rania Sehmoun Olsson och Mattias Olsson med dottern Imra och hennes kompis. Vimmel inför finalen i Idol 2021 i Avicii Arena (Globen). Foto: Christine Olsson / TT

Vilken inspirerande historia du har Rania! Du har verkligen visat att kärleken övervinner allt!

Dela gärna den här artikeln på Facebook så att fler kan låta sig inspireras av Rania!

Exit mobile version