Rederiet återvänder i tv-rutan – 16 år efter succén

På 90-talet var Rederiet en av de i särklass mest populära tv-serierna i svensk tv. Efter 20 säsonger valde dock produktionen att lägga ner, och avslutade allt på ett ganska dramatiskt sätt som ingen tv-tittare kan glömma.

Men nu, 16 år efter succéns avslut, har SVT valt att sända Rederiet igen.

– Vi tror att det är många som gillar nostalgikänslan av att titta på ”Rederiet”, säger SVT:s planeringschef Susanna Balsvik till Expressen.

Få saker andas 90-tal så mycket som tv-serien Rederiet. Mellan 1992 och 2002 visades 318 avsnitt, som fick halva Sverige att sitta bänkade i tv-sofforna.

Nu ger SVT nytt liv till serien. Från och med idag, fredag 7 december, kommer SVT att sända långköraren igen. Varje vardag efter ”Morgonstudion” sänds ett avsnitt.

– Vi tyckte det skulle vara roligt att ha en långkörare vid den tiden, så därför börjar vi med ”Rederiet”, som vi vet är poppis, efterfrågad och en serie som kan sändas under en längre tid, säger SVT:s planeringschef Susanna Balsvik till Expressen.

Vilken nostalgi! Jag vet flera som älskade att se på Rederiet. Dela så att fler får veta.

 

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/W60icHsjV21kdCKQHhXzTpiiAMNsLxHven4nv3EPIxkf28OHsF2uCsB_58o4q5zq?autoplay=1&mute=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]