Foto: Jakob Dahlström/TV4

Relationen mellan Arvingarna – 35 år efter att bandet bildades

Efter 35 år av hits och en karriär som tagit dem till de största dansbanorna i Sverige, är Arvingarna ständigt aktuella. Trots åren av turnéliv, succéer och ibland dramatik är Casper, Kim, Lasseman och Tommy fortfarande ett sammansvetsat gäng – och just nu förbereder de sig inför både julshowen ”Klart det ska bli jul!” och krogshowen ”Festen”.

När Nöjeslivet får en pratstund med dem berättar gänget att de trots allt arbete tillsammans faktiskt även ser till att hinna umgås en del privat också.

Med låtar som Elouise har killarna från Partille skrivit in sig i dansbands-Sveriges historia och blivit några av våra mest uppskattade stjärnor. Men att turnera och leva tätt inpå varandra i 35 år har såklart inte alltid varit en dans på rosor. Lasseman har tidigare beskrivit relationen i bandet som ett äktenskap:

– Vi är fyra olika personligheter. Vi har lärt oss hur alla är och hur man ska ta olika situationer. Det är inte 30 år där vi alla har varit glada på varandra hela tiden. Men någonstans hittar man tillbaka till varandra och fått förlåta en del. Det är som ett äktenskap, har Lasseman berättat i en tidigare intervju.

Och visst har det hettat till ibland. Sångaren Casper Janebrink har också öppnat upp om de mer dramatiska ögonblicken.

– Det är klart att vi varit förbannade, slagit varandra på käften och brottats i bussen när vi levde så extremt mycket med varandra. I ett band finns det ingen chef, utan det är majoritet som gäller. Alla har olika uppfattningar om allt, har han tidigare sagt till GT.

Förbereder sig för nya shower

Men idag verkar det utan tvekan som att stämningen är på topp. Nyligen samlades hela bandet för att fira Caspers bröllop, där han gifte sig med sin nya kärlek, Therese.

– Det var en rolig fest med många härliga överraskningar, säger Casper till Nöjeslivet.

Och det är inte bara privatlivet som går som på räls – de har också fullt upp med sina kommande projekt. Men trots ett fullspäckat schema och mycket förberedelser inför kommande julshowen och krogshowen ser de till att hitta tid för att hänga och göra roliga saker ihop.

Hinner ni umgås nånting utöver själva jobbet eller blir det mest i arbetssammanhang numera?

– Nej då, det är lite premiärer nu i höst, svarar Lasseman och Casper fyller i:

– Vi ska göra lite roliga grejer ihop!

Vill göra TV ihop

Och för den som älskade progreammet Lassemans Altan finns det goda nyheter! Bandet vill nämligen gärna återvända till tv-rutan och följa upp succén om möjlighet till det finns i framtiden.

– Det har vi pratat om så mycket. Med tanke på förra gången så skulle man ju vilja utveckla den grejen och absolut göra en säsong till, avslöjar Lasseman entusiastiskt.

Men först är det alltså en riktigt fartfylld och härlig tid med både julkonserter och senare även nya krogshowen som väntar.

– Vi har precis avslutat sommarturnén men nu går vi in i en intensivare period. Vi kanske inte är ute och giggar jättemycket just nu, men det är mycket möten, mycket papper, mycket planering, säger Lasseman till Nöjeslivet.

Julturnén med ”Klart det ska bli jul!” drat igång den 28 november i och krogshowen ”Festen” har premiär den 4 april 2025 på Kajskjul 8 i Göteborg.

LÄS MER