Foto: Shutterstock/Kathy Hutchins, Shutterstock

Richard Geres äktenskap med Carey blev en smärtsam röra – numera har exfrun lämnat Hollywood och satsat på konsten

Det fanns en tid då Richard Gere var lyckligt gift med skådespelerskan Carey Lowell.

Men kärleken varade inte för evigt – efter en flera år lång skilsmässa kunde de gå vidare från varandra.

Så ser Carey Lowells liv ut idag.

Richard Gere, 74, är stjärnan som har fascinerat biopubliker sedan mitten av 70-talet. Han har under åren medverkat i många storfilmer och alltid imponerat med sina unika rolltolkningar.

Vem kan någonsin glömma hans roller i filmer som exempelvis American Gigolo, Schakalen och Pretty Woman?

Richard Gere
Foto: Isabella Bonotto/AP

Richard Gere föddes i Philadelphia den 31 augusti 1949. Efter sina studier, där han utmärkte sig i gymnastik och musik, inledde han sin karriär på teaterscenen.

Till en början spelade han roller i teatrar och musikaler innan han så småningom slog igenom i Hollywood. Under 20-årsåldern började han få filmroller, men det var med En officer och gentleman från 1982 som han fick en självklar plats i Hollywoods filmvärld.

Sedan dess har han medverkat i en imponerande mängd filmer och vunnit många priser genom åren.

Kärlekslivet

Under sitt liv har Richard Gere hunnit med tre giftemål med olika kvinnor. Där emellan har han även haft mindre romanser med otaliga andra.

Supermodellen Cindy Crawford var hans första hustru med vilken han gifte sig 1991. Äktenskapet tog dock slut blott fyra år senare då de skilde sig 1995.

Numera är Richard Gere gift med den 34 år yngre spanska aktivisten Alejandra Silva. Året därpå fick de sin första son och 2020 föddes deras andra son.

Richard Gere och Alejandra Silvia
Richard Gere och Alejandra Silvia. Foto: Evan Agostini/AP

Tiden med Carey Lowell

Men mellan de två ovan nämnda äktenskapen så fanns det även ett till däremellan. Det var nämligen med skådespelerskan Carey Lowell, som han var gift med mellan åren 2002 till 2016.

Carey Lowell är förmodligen mest känd för sin roll som Bond-brud i filmen ”Tid för hämnd” från 1989.

Men de blev faktiskt ett par redan 1995. När de väl beslutade sig för att gifta sig sju år senare så skedde det under oerhört hemliga omständigheter. De enda bröllopsgästerna på plats var parets gemensamma son Homer, samt Careys dotter Hannah.

Richard Gere, Carey Lowell och hennes dotter Hannah 1999
Richard Gere, Carey Lowell och hennes dotter Hannah 1999. Foto: Shutterstock/Featureflash Photo Agency

Efter 11 år som gifta så beslutade sig dock Richard och Carey att gå skilda vägar 2013. Men det blev en långdragen skilsmässa som involverade en del tvister. De kom snabbt överens om delad vårdnad av deras son. Men delningen av Richard Geres förmögenhet på 120 miljoner dollar kom det att bli en lång tvist om.

Tvisten löstes till slut 2016, efter en tre år lång skilsmässa. Men det har inte offentliggjorts huruvida förmögenheten delades upp, rapporter Hello Magazine.

I sluttampen av skilsmässan sålde dock Richard Gere sin lyxvilla i Hamptons för 33 miljoner dollar. Om det hade något med skilsmässan eller inte är oklart.

Richard Gere, Carey Lowell
Richard Gere och Carey Lowell 2007. Foto: Shutterstock

Det gör Richard Geres exfru idag

Carey Lowell är idag 63 år gammal och lämnade Hollywood redan i början av 2000-talet. Det är oklart om hon har hittat någon ny kärlek i livet.

Numera har hon valt att ägna sig åt sin stora passion för keramik och konsthantverk, som hon säljer. På hennes Instagram kan man ta del av hennes verk.

Det är ett karriärskifte. Det känns bara som en förlängning av den jag redan är. Det är ett slags uttryck för kreativitet som jag har kontroll över, som jag kan göra själv, som jag inte väntar på att någon annan ska anlita mig för. Det är mycket trevligare att vara självständig på det sättet”, sa Carey till Hollywood Reporter 2021.

Carey Lowell
Carey Lowell 2017. Foto: Shutterstock/Kathy Hutchins

Tyvärr varar inte kärleken för alltid. Men hoppas att de båda lever sina bästa liv idag!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev