Rickard Sjöbergs besked – beslutet för barnen med hustrun Annika: ”Klandrar ingen annan som…”

Att bli förälder är det största som händer en människa och det innebär också att en hel del viktiga beslut är upp till den vuxna att ta fram till att barnen blir äldre.

TV4-profilen Rickard Sjöberg som är pappa till två döttrar och styvpappa till fyra barn, har valt att hålla barnen utanför hans egna sociala medier.

– Jag klandrar ingen annan som tar något annat beslut, säger han till Nöjeslivet.

Att bli förälder är det största som kan hända i en människas liv.

Ett nytt liv och ett barn som ska få de bästa möjligheterna i livet och som förälder leder det också till ett stort ansvar.

Så barnen också blir äldre är det också upp till föräldrarna att ta de viktiga besluten, speciellt när det handlar om användandet av sociala medier.

Detta har gjort att TV4-profilen Rickard Sjöberg tillsammans med hustrun Annika har tagit beslut för barnen.

Rickard har två döttrar sedan tidigare relation och blev också styvfar fyra barn när han blev tillsammans med sin Annika.

Det är en speciell värld att kasta sig in i, absolut. Den där biten försöker vi hålla mest för oss själva och inte prata om det i media så mycket, säger Rickard Sjöberg till Nöjeslivet.

LÄS MER: Rickard Sjöbergs uppgörelse med hustrun Annika – efter åren tillsammans: ”Lite annorlunda”

Vill låta barnen bestämma

Rickard berättar att han inte lägger ut några bilder på sina barn på hans sociala medier och att det är ett medvetet val.

Vi har tagit det beslutet att de ska få bestämma själva så småningom när de blivit myndiga om de vill vara offentliga eller inte. Det ska inte vi bestämma åt dem, säger han och fortsätter:

Fram tills dess så kommer barnen varken synas medvetet eller jag kommer prata om det särskilt mycket. Det behåller vi för oss själva.

Rickard berättar att hustrun lägger ut bilder på barnen på sociala medier, men har istället valt att ha ett privat konto jämfört med sin make som har ett öppet för vem som helst att se.

Men att andra föräldrar kan ta andra beslut och välja att visa upp sina barn i sociala medier, är ingenting som Rickard sätter sig upp emot.

Jag klandrar ingen annan som tar något annat beslut utan det passar för oss och då har vi gjort så, säger han.

LÄS MER: Rickard Sjöbergs karriärsbeslut – efter alla år hos TV4

Det låter som ett klokt beslut av er! Vad tycker ni om detta? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida.