Rickard Söderbergs glädjebesked – efter tuffa tiden: ”Vilken lycka!”

Foto: Instagram

Operasångaren Rickard Söderberg berättar om sin nyfunna glädje.

Äntligen får han göra det han älskar mest – men givetvis med behörigt avstånd.

”Vilken lycka!!!!!”, skriver Söderberg på Instagram.

Den rådande coronapandemin har satt stopp för det mesta. Även om vi i Sverige inte har haft lika hårda restriktioner som i vissa andra länder, har vardagen ändå påverkats i allra högsta grad.

Saker som vi tidigare tog för givet – som att kunna gå på en bra konsert eller ett spännande idrottsevenemang – har blivit allt annat än en självklarhet.

Att över huvud taget kunna träffa en större grupp människor på samma gång, kräver såväl noggrannhet som planering. Men det går att hitta på saker även i coronatider, så länge som man är kreativ.

Foto: Shutterstock

Sjungit utanför äldreboenden

En som inte har legat på latsidan, är operasångaren Rickard Söderberg.

Tidigare i våras bestämde sig 45-åringen, tillsammans med vänner och kollegor, bland annat för att överraska ett demensboende.

Söderberg och kompani tog då plats på gården utanför boendet, och bjöd på härlig skönsång för de äldre!

”Det värmer själen så att få sjunga för och dansa med (på 20m avstånd) de som sitter isolerade”, skrev han då på Instagram.

Nyfunna glädjen – sjunga körsång

Nu berättar 45-åringen om en annan härlig aktivitet han äntligen kunnat ägna sig åt igen, de tuffa tiderna till trots. Nämligen att sjunga körsång ihop med Gabriel Forss och Happy Voices.

”Få saker är så välgörande för själen som att sjunga tillsammans. (Med avstånd såklart)”, skriver Söderberg på Instagram.

På bilden visar Söderberg hur deltagarna står med coronasäkert avstånd, sjunger och har trevligt ihop. Har man inte möjlighet att delta i fysisk form, går det lika bra att sjunga med via länk.

”Några live och många, många hundra digitalt. Vilken lycka!!!!!”, skriver Söderberg.

Bjuder på sånglektioner digitalt

Till inlägget berättar Rickard Söderberg dessutom att han erbjuder gratis sånglektioner via Youtube.

En perfekt möjlighet för de som inte kan öva sång annat än hemma i karantän i dessa tider.

”Yihaaa. Bara att sätta igång och öva!”, skriver han på Instagram.

Även om vardagen kan kännas tuff och trist just nu, gäller det att försöka hitta vägar för att kunna leva och ha kul. Så länge som man är noggrann och håller avståndet, så fungerar det!

Dela gärna vidare för att sprida lite glädje och inspirera andra att vara kreativa, precis som Rickard Söderberg och hans vänner.

Exit mobile version