Robert De Niro föll handlöst för 34 år yngre Tiffany – så här ser stjärnans flamma ut i dag

Robert De Niro och Tiffany Chen. Foto: Shutterstock

Robert De Niro och Tiffany Chen. Foto: Shutterstock

Robert De Niro föll för 34 år yngre Tiffany Chen.
Nyligen välkomnade paret sitt första gemensamma barn.

Robert De Niro är utan tvekan en av Hollywoods största stjärnor. Skådespelaren har en lång och framgångsrik karriär bakom sig, och ses som en av de största skådespelarna genom tiderna efter att ha vunnit ett flertal priser. Han har bland annat prisats med två Oscarsstatyetter.

Robert De Niro: Karriär och filmer

De Niro föddes den 17 augusti 1943 i New York City. Hans mamma var en begåvad målare, medan hans pappa arbetade som målare och poet.

Redan i unga år visade De Niro ett stort intresse för filmkonsten. Den blivande stjärnan gick ofta med sin far och såg på film. Han ska ha varit särskilt nyfiken på filmer med den svenska stjärnan Greta Garbo.

De Niro kunde få skådespelarkurser gratis tack vare mammans kontakter. Vid 10 års ålder gjorde han sin scendebut som lejonet i ”Trollkarlen från Oz”.

Det tog inte lång tid innan hans talang upptäcktes.

De Niro antogs så småningom till den prestigefyllda High School of Music and Art i New York. Han kände sig dock oförberedd och hoppade av bara några dagar senare.

Artikeln fortsätter under bilden.

Robert De Niro, Martin Scorsese och Leonardo DiCaprio. Foto: Shutterstock

När De Niro hade fyllt 16 år insåg han att han trots allt ville göra en karriär inom skådespeleriet. Mamman tog då alla pengar hon sparat till hans collegeutbildning – och använde dem i stället för att förverkliga sin sons dröm.

De Niro fortsatte därmed att studera skådespeleri och hade bland annat skådespelaren Stella Adler som lärare.

År 1968 begick De Niro sin ”riktiga” debut när han fick en roll i filmen ”Greetings”. Ett par år senare kom hans stora genombrott i filmen ”Bang the Drum Slowly” från 1973.

Robert De Niros vänskap med Martin Scorsese

De Niro växte upp i New York och blev vän med regissören Martin Scorsese i ung ålder.

Deras vänskap skulle visa sig bli avgörande för dem båda i deras respektive karriärer. De Niro fick först rollen i Scorseses ”Mean Streets”. Och 1974 förändrades hans liv för alltid då han blev känd över en natt som en av världens bästa skådespelare.

De Niro fick då den tunga rollen som Vito Corleone i Francis Ford Coppolas ”Gudfadern 2″– hans legendariska rollinsats gav honom en Oscar för bästa manliga biroll.

De Niro följde upp sin framgång med ”Taxi Driver”, som gav honom en Oscarsnominering för bästa skådespelare.

Han fick ytterligare en nominering för bästa skådespelare i en ledande roll för sina framträdanden i ”The Deer Hunter” 1979.

Robert De Niro har sju barn

Två år senare tog De Niro hem en Oscar för bästa skådespelare i en huvudroll för ”Tjuren från Bronx”. Nu hade De Niro blivit en av Hollywoods främsta skådespelare.

Även privatlivet spirade för stjärnan.

För ungefär samtidigt gifte sig De Niro med sin första fru, skådespelaren och sångaren Diahnne Abbott, 1976.

Samma år välkomnade paret sonen Raphael De Niro, och Robert adopterade också Diahnnes dotter Drena från ett tidigare äktenskap.

Men 1988 skilde sig paret. Skådespelaren fortsatte att arbeta i många filmer, och 10 år efter skilsmässan gifte han sig med skådespelaren Grace Hightower.

Artikeln fortsätter under bilden.

Robert De Niro med exhustrun Grace Hightower på röda mattan 2010. Foto: Shutterstock

Deras äktenskap höll till 2018 då de gick skilda vägar.

Men sedan dess har De Niro åter träffats av Amors pilar.

Stjärnan mötte kärleken i den 34 år yngre Tiffany Chen. De spelade mot varandra i filmen ”The Intern” 2015. Ryktena om att de båda dejtade uppstod 2021, skriver People. Paret har dock varit mycket sparsamma med att ge några kommentarer kring sin relation.

Enligt People är Chen kampsportsinstruktör.

Tidigare i år skapade De Niro, 80, rubriker när det stod klart att han och flickvännen Chen, 46, väntade sitt första gemensamma barn. Detta är De Niros sjunde barn.

Artikeln fortsätter under bilden.

Robert De Niro. Foto: Shutterstock

Efter förlossningen berättade Chen i tv-programmet ”CBS Mornings” att hon drabbades av ansiktsförlamning som en komplikation.

– När jag åkte hem började min tunga kännas lite konstig. Det kändes som att den höll på att domna, sedan kändes hela mitt ansikte konstigt, sade hon i programmet, enligt People.

Tiffany Chen, här på röda mattan med irländske manusförfattaren Terry George. Foto: Shutterstock

Hon fick åka in till sjukhus.

– Och musklerna i ansiktet slutade fungera helt samtidigt som jag kom dit, säger hon.

Vi önskar er allt gott, Robert och Tiffany!

Exit mobile version