Roger Pontare har rasat i vikt – nu avslöjar han hemligheten bakom nya kroppen

Artisten Roger Pontare har de senaste åren av sin karriär burit på en del övervikt. Men de som minns den Roger Pontare som sjöng ”Vindarna viskar” i melodifestivalen skulle inte känna igen honom idag. Vid 66 års ålder har han nämligen lyckats tappa 18 kilo.
– Jag var nästan orolig ett tag, vad är det som händer, säger Roger Pontare till Expressen.

Minus 18 kilo på en kropp är ganska mycket, speciellt om man tappat det på mindre än tre månader. Roger Pontare vägde nästan 106 kilo runt nyår, en vikt han inte trivdes med. Där och då, vid 66 års ålder, bestämde han sig för att göra en förändring. Cirka 11 veckor senare har han tappar 18 kilo.
– 106 kilo vägde jag vid nyårshelgen, till 88 kilo nu, så det har varit enormt, säger han om till Expressen och fortsätter:
– Jag var nästan orolig ett tag, vad är det som händer. Det går så jäkla fort att gå ner i vikt.

10 dagars detox

Roger Pontare berättar att han började det nya året med en rivstart i form av en ”detox” som rensar kroppen. I 10 dagar åt han kalorisnålt och avstod från allt socker, fett, alkohol, och drack renande drycker.
– Jag har ändrat kost sedan nyår, efter 10 dagars detox. Kostrådet är att hålla sig borta från mejeriprodukter. Ät bara kött, fisk, grönsaker. Aldrig socker eller vete, bort med sådant, tipsar Roger Pontare till Expressen.

2003 kunde vi se en betydligt mindre Roger Pontare, kanske är han på väg åt det hållet igen. Inte omöjligt med den här takten.

Foto: Stefan Jerrevång/TT

Ju äldre man bli desto svårare blir det att gå ner i vikt. Nu hejar vi på Roger Pontare som varit så envis för hälsans skull. Dela gärna för att önska honom lycka till.