Roger Pontares kollaps – i mystiska sjukdomen: ”Det var hemskt”

En morgon när Roger Pontare vaknade hade han stora mystiska svullnader under ögonen. I mer än två år fick han lida – innan den riskfyllda operationen.

– Det var hemskt.

Det var för två år sedan som Roger Pontare, 67, vaknade upp och upptäckte att han hade kraftiga svullnader kring ögonen.

Han provade allt, antibiotika, läkarbesök – men inget fungerande.

”Det var hemskt”

– Det var hemskt. Jag reste runt och träffade läkare och experter inom allt från njurar till lymfsystem. Ingen kunde se något fel i proverna. Ett tag trodde de att jag hade fått bakterier bakom ögonlocken. Jag fick använda en speciell vätska, men det funkade inte, säger Roger Pontare till Expressen.

Läs mer: Roger Pontare har rasat i vikt – nu avslöjar han hemligheten bakom nya kroppen

Sjukdomen påverkade Pontares vardag och psykiska hälsa. Det var tungt att inte veta vad åkomman berodde på.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Roger Pontare äntligen hjälp

Till slut bestämde sig Pontare för att gå till en kirurg för att få hjälp.

– Efter två år bestämde jag mig för att gå till en bra kirurg och ta bort påsarna både ovan och under. Jag gjorde det innan sommaren i Umeå. En sådan här operation är riskabel, det finns ingen diagnos. Det var en chansning, men efter så lång tid kan man inte vänta länge, säger artisten till Expressen.

Läs mer: Roger Pontare drabbad av mystisk hudsjukdom – visar upp detaljen som lämnar läkarna utan svar

Ut ur svullnaderna kom vätska blandat med kött. Men operationen var lyckad och idag mår Pontare mycket bättre, även om det tagit flera månader att återhämta sig.

Nu är Roger Pontare aktuell med en ny vinterturné, ”Mitt vinterland”.

Så skönt att Roger Pontare fått hjälp mot den mystiska sjukdomen – vi hoppas den inte kommer tillbaka! Dela gärna vidare om du också gillar Roger Pontare! 

Roger Pontare, sjukdom, ögon, öga, melodifestivalen
Foto: TT, Youtube.