Foto: Jonas Ekströmer/TT ,Björn Larsson Rosvall / TT

Roger Pontare om svåra hälsokampen – har drabbats av flera åkommor: ”Det går inte”

Den senaste tiden har varit tuff för Roger Pontare. Det senaste åren har han besvärats av problem med sina ögon – och nu har en ny åkomma dragit över den folkkära artisten.

– Det är lite svårt att leva som vanligt. Även artistiskt, säger Pontare till Hänt.

Roger Pontare, 72, är en hyllad artist med en lång karriär inom musikbranschen. Han har genom åren gjort sig känd för sin starka röst och sitt unika uttryck, inte minst genom sina framträdanden i ”Melodifestivalen”.

Han har medverkat i programmet fem gånger och slutat som segrare vid två tillfällen. Första gången var hans debutår 1994, då han gjorde succé med Marie Bergman och bidraget ”Stjärnorna”.

Sex år senare skulle han få möjligheten att uppträda i Eurovision Song Contest igen när han vann Mello med bidraget ”När vindarna viskar mitt namn”.

Den senaste gången han syntes på Mello-scenen var för sju år sedan med låten ”Himmel och hav”.

Roger Pontare talar ut om hälsobesvären

Men den senaste tiden har vi sett mindre av Roger Pontare. För några år sedan började artistens ögon att svullna och han har haft det svårare att leva sitt liv som vanligt på grund av det.

– Det är väl alltid det där med sjukdomar… Jag tänker på mina svullna ögon som var ett jätteproblem i flera år. Det började för fyra, fem år sedan, men nu har det bara försvunnit, säger han till Hänt.

Men det är inte den enda som Pontare har drabbats av den sensate tiden. För några år sedan insjuknade han i Covid-19. Ambulans fick plocka upp Roger som visade sig även fått en besvärlig inflammation.

– Sedan har jag en annan åkomma som också är rätt grönjävlig. För några år sedan råkade jag ut för covid. Jag blev hämtad med ambulans och fick fara in till sjukhuset. Läkarna trodde att jag hade fått en stroke. Prover togs. Huvudet röntgades två gånger. Det visade sig att balansnerven var inflammerad, säger han till tidningen.

Vidare förklarar Pontare att det inte bara påverkat hans vardagliga liv, utan även karriären då han inte kan ha samma rörlighet på scenen.

– Det är lite svårt att leva som vanligt. Även artistiskt. När man jobbar i en ensemble, till exempel, så ska man ju förflytta sig över golvet – och det kan vara lite dans. Det går inte, det är för jäkligt. Jag känner mig begränsad och får ta det lugnt. Jag försöker göra det jag mår bra av. Sjunga ut är en sådan sak. Sången är läkande.

Vad tråkigt att höra Roger, hoppas allt blir bra snart!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev