Foto: Anders Wiklund/TT & Henrik Montgomery/TT

Rolf Lassgårds allvarsamma insikt i relationen med kärleken Beatrice – parets nya steg: ”Fas två”

Rolf Lassgård har flyttat ihop med kärleken Beatrice.
Nu berättar den folkkäre skådespelaren om deras nya steg tillsammans.
– Man ska kunna jämka, säger han till Nöjeslivet.

Rolf Lassgård är högaktuell i SVT:s kommande storsatsning ”Whiskey on the rocks” – en dramatisering om den sovjetiska ubåtsaffären i Sverige år 1981. I miniserien, som får premiär i public service-kanalen under julhelgen, spelar Lassgård huvudrollen som Sveriges dåvarande statsminister Thorbjörn Fälldin (1926–2016).

I en intervju med Nöjeslivet berättar stjärnskådisen som precis som Fälldin har sin bakgrund i Norrland, om tankarna när han fick frågan om att gestalta politikern i tv-serien.

– Vi har bilden av Bosse Parneviks imitation av Fälldin. Den vill jag verkligen undersöka hur sann den där var, egentligen. Att komma bort från den lite grann, säger Rolf Lassgård till Nöjeslivet.

LÄS MER: Rolf Lassgård bryter tystnaden om nya kärleken – beskedet efter tiden tillsammans: ”Det är väldigt…”

Rolf Lassgård spelar Thorbjörn Fälldin i SVT:s stora julsatsning

Hur gick tankarna när du fick frågan om att spela Thorbjörn Fälldin?

– Vad ska man göra? Och av historien? Det är framför allt själva händelsen -81. Men jag tände väldigt mycket på det. Sen, naturligtvis, lite skraj också. Det är så det ska vara. Man ska känna: ”Åh, det här skulle jag verkligen vilja göra – hur fan ska jag klara det här?”. Det var otroligt lustfyllt och många snack under lång tid får man väl säga, säger Rolf Lassgård.

Utanför rampljuset har Lassgård sedan en tid lämnat Norrland för södra Sverige. Det var i SVT:s ”Min sanning” i början av året som den dubbelt Guldbaggebelönade skådespelaren avslöjade att han flyttat med nya kärleken Beatrice till Skåne.

– Det är fortfarande jättebra. Men även det är en process. Det är väldigt betydelsefullt för mig, mötet med henne. Men step by step. Jag är en långsam karl, sade Lassgård då, i programmet.

LÄS MER: Lee Christiernssons nya kärlek Petra Lindvall – så träffades de

Insikten i relationen efter två år ihop:
”Fas två”

Lassgård och kärleken möttes på jobbet – och nu har de flyttat ihop i Skåne.

– Vi flyttade ihop. Det här med åldern gör ju att man prioriterar annorlunda och jag har flyttat ut på landet – det har jag haft en dröm om att göra. Nu har jag gjort det, säger Lassgård till Expressen.

Paret har nu tagit nya steg i sin relation, berättar han.

– Två år är jag uppe i. Så att man är nog inne i den där fas två då man verkligen ska… Man är fortfarande lite nykär och sen ska allvaret börja smyga sig in också, säger Lassgård till Nöjeslivet.

Vad innebär allvaret?

– Att man ska kunna jämka. Allt är inte bara en dans på röda rosor liksom.

”Whiskey on the rocks” har premiär under julhelgen 2024 i SVT.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev