Rolf Skoglund vårdas på sjukhus – folkkäre skådespelarens tuffa sjukdomskamp: ”Starka smärtor”

Folkkäre skådespelaren Rolf Skoglund kämpar mot cancer.

Samtidigt är 81-åringen inlagd på sjukhus för starka smärtor i magen.

Det skriver Aftonbladet.

För många svenskar är Rolf Skoglund inte minst känd för rollen som den stressade pappan Gösta i filmen ”Vi hade i alla fall tur med vädret”.

Men Rolf Skoglund har en lång lista av erfarenheter under sin gedigna karriär. Den folkkäre skådespelaren har totalt synts i ett 20-tal filmer, gjort flera tv-serier inklusive Fångarna på fortet, stått på Dramatens scen och läst in ljudböcker och röster till tecknad film.

Den senaste tiden har skådespelarkarriären dock varit vilande. Vid sidan om rampljuset går Rolf Skoglund en tuff kamp mot prostatacancer.

rolf skoglund
STOCKHOLM 20081007 Rolf Skoglund, skådespelare på Dramaten. Foto Mats Andersson / SCANPIX

Rolf Skoglund har drabbats av cancer

I en intervju med Aftonbladet berättar 81-åringen själv om sin cancer.

– Den är aggressiv enligt läkarna, men jag får ingen strålning och ingen operation. Jag vet inte varför. Jag får en spruta var tredje månad som håller det i schack, säger han till tidningen.

I skrivande stund är Skoglund dessutom inlagd på sjukhus. Detta på grund av starka smärtor i magen, som eventuellt beror på cancern men som ännu inte är helt utrett.

– Jag ligger på Sabbatsberg just nu. Jag har starka smärtor och det är ingen som vet vad det är. Men jag har cancer sedan ett par år tillbaka och det kanske är det som är orsaken, men de vet inte.

rolf skoglund
STOCKHOLM 20210913 Rolf Skoglund anländer till galapremiären av filmen ”Lena”, en dokumentärfilm om Lena Nyman. Foto Fredrik Sandberg / TT

Inlagd på sjukhus med smärtor

Påskfirande verkar det bli på sjukhuset, enligt 81-åringen förväntas han få återvända hem först nästa vecka. På sjukhuset råder dessutom besöksförbud.

Just nu är måendet inget vidare, förklarar den omtyckte skådespelaren som kämpar mot sina smärtor.

– Jag mår taskigt, jag har så jävla ont i nedre delen av buken och sedan sprider det sig ned i benen. Inget vet vad det här är. Jag fick också en blodpropp i benet för några månader sedan så det tar jag sprutor för. Jag tar en i magen varje kväll som är blodförtunnande.

Vi håller tummarna för att allt blir bättre snart, Rolf.

Skicka gärna en krya på dig-hälsning.

 

Läs mer om...