Så är Jon Henrik Fjällgrens relation till dottern i dag – efter tuffa tiden isär: ”Jag brukar…”

Jon Henrik Fjällgren och flickvännen Maret separerade strax innan de fick sin efterlängtade dotter. Sedan slog pandemin till – och han fick inte träffa sin dotter på ett år.

Men i dag ses de mer regelbundet. Och trots att de inte ses dagligen ser han redan att den två år gamla tjejen har börjat ta efter sin pappa.

– Hon pratar mycket, älskar musik, och jojkar, säger han till Nöjeslivet.

Det var i slutet av oktober 2021 som Jon Henrik Fjällgren delade med sig av den glada nyheten.

Han berättade då att han välkomnat en älskad dotter till världen tillsammans med kärleken Maret. Den folkkära artisten delade med sig av den stora lyckan på sociala medier.

”Som alla kanske har läst så har våran dotter kommit nu. Hon är otroligt vacker och helt frisk. Vi är båda glada och stolta över detta och de känns i stort sett overkligt”, skrev artisten då på Instagram.

Men redan då hade relationen mellan Jon Henrik och Marit börjat knaka. Och två månader senare meddelade stjärnan att de två gått skilda vägar.

Han skrev då på sin Instagram att de valde att separera månaden innan dottern kom till världen – efter fyra år tillsammans.

Jon Henrik Fjällgren
Jon Henrik och Maret. Foto: Herman Brolin, Berättelsebolaget

Jon Henrik Fjällgren fick inte träffa dottern på ett år

Efter uppbrottet flyttade paret isär, och dottern Ella Savé fick följa med sin mamma till Nordnorge. Det blev därmed svårt för dem att träffas.

– Det har varit tufft. Maret gjorde slut en månad innan förlossningen och åkte till Nordnorge där Ella Sáve har bott sedan födseln, har han tidigare sagt till Nöjeslivet.

Och efter födseln slog pandemin till – då fick Jon Henrik, bosatt i Härjedalen, inte träffa sin älskade dotter på ett år.

– Det har varit en svår situation med restriktioner och det är nästan fyra dagars resa för mig att ta mig dit. Som renägare kan jag inte bara lämna hjorden heller. Renarna har ju ben och vandrar dit de vill och då drabbas jag av det. Under våren har jag i princip varit med flocken från februari och i flera månader. Det ena problemet leder till det andra så det är svårt att få ihop allting, sade han till Aftonbladet då.

Jon Henrik Fjällgren
Foto: Claudio Bresciani/TT

Jon Henrik om föräldraskapet i dag

Nu har dottern hunnit fylla två år. Och även om familjen fortfarande bor på skilda håll funkar det bättre, berättar Jon Henrik för Nöjeslivet.

– Vi ses ju, och firar jul och nyår. Det funkar mycket bättre i dag än under pandemin. Den pandemin drabbade nog många människor på olika sätt, det hade kunnat vara lättare, säger Jon Henrik.

Jon Henrik pratar varmt om den lilla tjejens personlighet, som han bland annat får uppleva när han följer henne till förskolan.

– Jag brukar följa med på dagis, se hur hon utvecklas där och hon utvecklas något fruktansvärt. Hon är bara två år gammal men pratar mycket, älskar musik, och jojkar. Hon lär sig av sig själv, när hon lyssnar.

Stora kärleken till dottern Ella Savé

Det är tydligt att Jon Henrik har en stor kärlek för sin dotter. På frågan om vem av föräldrarna dottern tar efter mer svarar Jon Henrik ”bägge”.

Men det finns några drag som hon tydligt har efter sin pappa, berättar han.

– Det är nog det musikaliska. Mössan på sne, strumpan snett, skon åt fel håll, lite som jag varit. Som jag är än idag. Sen är hon väldigt tuff, och sägar vad hon vill.

Tillägnar Mello-låten till dottern

Just nu är Jon Henrik aktuell i ”Stjärnorna på slottet” i SVT. Och senare i år kommer han tävla i Melodifestivalen.

Och även där har han dottern med sig i tankarna. Tidigare har han berättat för SVT om att låten handlar om stor saknad efter något man inte kan nå fysiskt.

För Nöjeslivet berättar stjärnan om kärleken till låten ”Where you are (Sávežan)”.

– Det är en så himla viktig låt, någonting jag står för och nånting jag känner i mitt hjärta. Oavsett hur det går så ska den ut och jag vill ge den rättvisa, säger han.

LÄS OCKSÅ: