Så fick Malin Berghagen ny kraft i sorgen – intima bilderna avslöjar: ”Ville bara krypa in”

Det finns ingen smärta så djup som att förlora en närstående. Kvar finns bara ett enda stort tomrum, och att ta sig upp över ytan igen kan den vara största utmaningen en människa ställs för i livet.

Det är just där Malin Berghagen har varit. När mamma Barbro ”Lill-Babs” Svensson somnade in efter en kort tids sjukdom tidigare i våras så var dottern Malin på botten, mitt i sorgen, mitt i bedrövelsen. Men nu avslöjar 52-åringen hur hon till slut kunde hitta ny kraft i sorgen – tack vare en ny kärlek.

– Jag ville bara krypa in i ett par starka armar, and they are strong, och bara hållas om och känna total fullkomlig kärlek, säger Malin Berghagen i podcasten Berghagen och Tess.

Vi har tidigare berättat om Malin Berghagens romans med Live It-grundaren Martin Charlton. De båda träffades kort efter att Malin förlorat sin mamma – och när Malin gick ut offentligt med förhållandet tidigare i juni, förklarade hon också hur Martin Charlton hela tiden hade funnits vid hennes sida och stöttat henne genom den tuffa perioden. På så sätt hade också vänskapen utvecklats till något mer.

– Dagar gick till veckor och Martin vek inte av från min sida. Kollade av att jag var okej varje dag. Han hade förlorat sin pappa året innan och det blev samtal om det oväntade och när livet händer, sa Malin Berghagen då till Tidningen Hänt.

I nya podcasten Berghagen och Tess, som Malin Berghagen har ihop med sångerskan Tess Merkel, avslöjar hon nu fler detaljer om hur kärleken gav henne ny kraft i sorgen. Hon hade precis förlorat en av sitt livs viktigaste personer – när Martin klev in i hennes liv.

– Det kändes som att vinna eller försvinna, jag var redan på botten i alla känslor, det vara bara att låta sig kastas in. Jag orkade inte tänka ”var försiktig det kan göra ont”. Jag ville bara krypa in i ett par starka armar, and they are strong, och bara hållas om och känna total fullkomlig kärlek, även om det var en dag eller två, säger Malin Berghagen i podcasten enligt Hänt.

Malin hade kort dessförinnan lämnat ett förhållande med Pablo Dizzomanzi. Hon var egentligen inte redo att inleda en ny relation, men i podcasten berättar Malin hur hon lät hjärtat bestämma.

– Jag tänkte inte så mycket, jag bara kände, säger Malin Berghagen i podcasten enligt Hänt.

I juni bestämde sig paret som sagt för att gå ut och berätta om sin relation i sociala medier. Där har vi sedan fått se flera bilder på parets starka kärlek till varandra. Nu berättar Malin Berghagen att hon hade en viktig poäng med de intima bilderna.

– Jag ville berätta att så här kan livet vara, man ska inte tänka ”vad ska alla tycka, vad ska alla tycka att du precis gått från ena förhållandet till det andra”. Vad hade hänt om jag tryckt på stopp. Det här händer, då måste du våga för att ta chansen. Då får man riska lite, säger Malin Berghagen i podcasten enligt Hänt.

Vi har alla upplevt motgångar i livet – och vi har alla haft personer som har funnits där för oss. Och precis som Malin Berghagen gör så fint, så borde vi alla skänka en tanke till de som har stått vid vår sida i de svåra stunderna. Dela denna artikel med någon som alltid finns där och som förtjänar att hyllas!