Så fördelas Hans Wahlgrens arv – detta får Christina Schollin och barnen

Foto: Instagram

Hans Wahlgren somnade in i maj, tidigare i år.

Nu har bouppteckningen kommit in till Skatteverket och det visar sig att all kvarlåtenskap går till hustrun Christina Schollin, enligt Expressen.

Det var den 10 maj som den folkkära skådespelaren Hans Wahlgren tog sitt sista andetag, omgiven av sin stora familj Wahlgren/Ingrosso; han blev 86 år gammal.

Drygt en månad senare, den 12 juni, fördes Hans till sin sista vila genom en sluten ceremoni för närstående och familj.

”Vi kommer för alltid att älska dig mest av allt Moffa”, skrev barnbarnet Bianca Ingrosso på Instagram efter begravningen.

Hans Wahlgren gifte sig med Christina Schollin 1962 och makarna höll ihop fram till hans död. När Hans somnade in valde hustrun att dela med sig av några varma ord om den kärlek de delat genom åren.

Min älskade livskamrat. Sedan vi var 19 år gamla. Sorgen är oändlig.
Men jag känner samtidigt sån lycka över att vi i familjen fick en så fin tid tillsammans när vi följde dig hela vägen till andra sidan….
”, skrev Christina och fortsatte:

Just nu orkar jag inte skriva allt jag jag skulle vilja säga för sorgen är för stor – men läs gärna alla vackra hyllningar från mina barn och barnbarn….!
Mitt varmaste tack till er alla andra som skriver så fina tankar om vår älskade Hans….

Hans Wahlgren och Christina Schollin skrev ett gemensamt testamente

Bouppteckningen efter Hans Wahlgren har nu kommit in till Skatteverket. Där framgår det att han och Christina Schollin skrev ett gemensamt testamente under hösten 2022.

”Den av oss som överlever den andre ska med fri förfoganderätt ärva all den avlidnes kvarlåtenskap. Då vi båda avlidit ska all kvarlåtenskap från den först avlidne och den sist avlidne delas lika mellan våra fyra gemensamma bröstarvingar Peter, Niclas, Pernilla och Linus”, står i testamentet, enligt Expressen.

Det betyder att hustrun Christina ärver Hans.

Så mycket får Christina Schollin ärva

Arvet efter Hans Wahlgren består huvudsakligen av hans andelar i två fastigheter: en på Norra Lagnö i Värmdö och ett hus i Spanien.

Dessa tillgångar är värderade till totalt sju miljoner kronor, men efter avdrag för skulder uppgår det totala värdet till drygt 4,5 miljoner kronor.

I testamentet, som Hans Wahlgren och Christina Schollin skrev tillsammans, lyfter de fram fastigheten på Norra Lagnö, som Benjamin Ingrosso refererar till i sin låt ”Det stora röda huset”.

”Fastigheten (…) har utgjort vår gemensamma permanentbostad under många år och har sedan våra barn blivit vuxna och skaffat egna hem blivit en populär plats för både barn och barnbarn att vistas på under ledig tid. Det är vår önskan att denna fastighet även efter vårt frånfälle ska kunna ägas gemensamt av våra barn och vara till glädje för barn och barnbarn.”

Det framgår även att fastigheten köptes redan 1962 för 115 000 kronor.

”Åren efter köpet byggdes huvudbyggnaden ut väsentligt men kvitton från dessa år finns inte. Under senare år har gästhus och brygghus byggts liksom en ny pool, trädäck mm.”

I dag är taxeringsvärdet för fastigheten på drygt 9,5 miljoner kronor.

Vi alla saknar dig, Hans.

Alltid saknad, men absolut aldrig glömd. Vila i frid.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version